Ca în fiecare an, festivalul național „Serile Teatrului Studențesc” (STS) oferă tinerilor actori oportunitatea de a se afirma în fața unui public numeros, anul trecut fiind prezente peste 8000 de persoane în fața scenei STS-ului. Deoarece este un festival-concurs, în fiecare an juriul a fost format din nume mari ale teatrului românesc, precum Vlad Rădescu, Tomi Cristin sau Cristi Martin. A XIX-a ediție va avea loc în perioada 3-7 aprilie, iar intrarea va fi liberă, ca întotdeauna.
De 19 ani Sindicatul Studenților din Cibernetică (SiSC) organizează acest maraton teatral pentru a oferi tuturor șansa de a gusta un strop de cultură. De ce tocmai studenții din Cibernetică? Deși își petrec majoritatea timpului în fața unui calculator și programatorii au simț artistic! Chiar dacă nu urmează o facultate de profil, aceștia au vrut să iasă din aria științelor exacte și au pus bazele unui proiect artistic. Astfel, a început povestea „Serile Teatrului Studenţesc”.
De-a lungul timpului, interesul oamenilor pentru artă a început să scadă, iar bugetul festivalului este destul de redus. O parte din cheltuielile festivalului, precum cazarea trupelor de teatru din afara Bucureștiului și promovarea celor cinci seri de teatru nu pot fi acoperite în totalitate.
Dacă vrei să ajuţi un grup de tineri dornici să investească în artă poţi accesa următorul link: http://crestemidei.ro/FestivalulnaionalSerileTeatruluiStudenesc?locale=ro. Aceştia au pregătit şi câteva recompense pentru cei care vor să facă parte din povestea „Serile Teatrului Studențesc”.