ARCUB anunță lansarea procedurii de selecție a experţilor evaluatori pentru proiecte culturale sociale şi incluzive în cadrul Sesiunii de finanţare nerambursabilă „Bucureşti acasă” 2023 destinată sectorului creativ bucureştean.

Programul periodic de finanţare a operatorilor culturali din Bucureşti sprijină anual peste 50 de proiecte şi acţiuni independente din toate domeniile artistice şi a ajuns în anul 2023 la cea de-a şaptea ediţie. Sesiunea din acest an are tema „Bucureşti acasă” şi îşi propune să finanțeze proiecte ce forează dincolo de aparenţele unei metropole aglomerate pentru a descoperi felurile diverse în care bucureştenii îşi însuşesc locul în care trăiesc şi pentru a împrietenii locuitorii oraşului cu laturi neştiute ale Bucureştiului.

Un element de noutate a sesiunii din acest an este introducerea  unei secţiuni de proiecte culturale incluzive şi sociale dedicate creşterii gradului de conştientizare, combatere şi prevenire a fenomenelor de bullying, excludere socială pe criterii etnice sau sexuale, a consumului de droguri şi, de asemenea, prin conştientizarea bolilor psihice, prin promovarea diversităţii şi a toleranţei și prin integrarea persoanelor cu dizabilități făcând apel la diferite forme de artă. Proiecte culturale incluzive şi sociale pot face parte din orice domeniu de referinţă

Apelul deschis pentru experţi evaluatori culturali pentru proiecte culturale sociale şi incluzive se adresează persoanelor cu competenţe profesionale, artistice şi/sau ştiinţifice şi o activitate profesională şi/sau artistică coerentă şi recunoscută în domeniul proiectelor culturale incluzive şi sociale.

De asemenea, candidaţii trebuie să cunoască legislaţia naţională şi strategiile şi politicile publice în domeniu şi să deţină experienţă în scrierea, coordonarea sau evaluarea de proiecte culturale.

Experţii culturali sunt invitaţi astfel să îşi depună candidatura pentru poziţia de expert evaluator pentru proiecte culturale sociale şi incluzive în cadrul Sesiunii de finanţare 2023 prin email la finantare@arcub.ro până la data de 12 aprilie 2023, ora 12.00.

Documente necesare pentru înscriere

  • Formularul de candidatură, displonibil aici.
  • Curriculum vitae

Anunțul de lansare a procedurii în care sunt incluse toate detaliile despre modalitatea de selecție, criterii și calendarul de selecție, poate fi accesat aici.