Selecție experți evaluatori pentru domenii artistice 2024

ARCUB anunță lansarea procedurii de selecție a experţilor evaluatori pentru Sesiunea de finanţare nerambursabilă „București 565. Conexiuni urbane” 2024 destinată sectorului creativ bucureştean.

Ajuns la cea de-a opta ediție, programul de finanțare din acest an își propune să susțină proiecte culturale care să contribuie la crearea unei punți de legătură între comunitățile cartierelor bucureștene și diferite manifestări artistice, cu scopul de încuraja participarea unui număr cât mai mare de oameni la actul cultural.

În contextul celebrării a 565 de ani de la prima atestare documentară a Bucureştiului, moment de referință în istoria orașului, ce marchează începutul unei evoluții semnificative către statutul său de centru cultural, economic și social al României, programul de finanțare, desfășurat pe parcursul anului 2024, vizează conectarea locuitorilor de toate categoriile de vârstă, și din orice mediu social, la un hub cultural urban solid, construit pe o platformă care asigură implicarea locuitorilor orașului în activități cultural – educative variate. În același timp, programul de finanţare „București 565. Conexiuni urbane” încurajează abordările interdisciplinare și colaborative, proiecte şi acțiuni inovative care îmbogățesc şi diversifică viața culturală a oraşului Bucureşti.

În vederea evaluării proiectelor culturale depuse, ARCUB invită experții culturali să-și depună candidatura pentru poziţia de expert evaluator în cadrul Sesiunii de Finanţare 2024.

Apelul deschis pentru experţi evaluatori culturali se adresează persoanelor cu competenţe profesionale, artistice şi/sau ştiinţifice şi o activitate profesională şi/sau artistică coerentă şi recunoscută într-unul din următoarele domenii: arte vizuale (care includ, dar nu se limitează la: film, pictură, sculptură, grafică, arte decorative, instalaţii, colaj, artă textilă, design, proiecte curatoriale, fotografie, street art), educaţie culturală şi artă comunitarăartele spectacolului (teatru, dans, muzică), patrimoniu material şi patrimoniu imaterial (intervenţie culturală urbană, arhitectură), multimedia, artă şi tehnologie (noile media, artă digitală), proiecte interdisciplinare şi colaborative, proiecte culturale sociale și incluzive.

De asemenea, candidaţii trebuie să cunoască legislaţia naţională şi strategiile şi politicile publice în domeniu şi să deţină experienţă în scrierea, coordonarea sau evaluarea de proiecte culturale.

Experţii culturali sunt invitaţi astfel să îşi depună candidatura pentru poziţia de expert evaluator în cadrul Sesiunii de finanţare 2024 prin e-mail la finantare@arcub.ro până la data de 3 martie 2024, ora 15:00.

Documente necesare pentru înscriere

  • Formularul de candidatură, disponibil aici;
  • Curriculum vitae;
  • Anunțul de lansare a procedurii, în care sunt incluse toate detaliile despre modalitatea de selecție, criterii și calendarul de selecție, poate fi accesat aici.