Comunitatea Armeană din București organizează în perioada 2-4 august 2013 Festivalul Strada Armenească. Acesta va avea loc în cadrul Complexului Armenesc, între orele 10.00-22.00. Spaţiile în care se va desfăşura manifestarea sunt: Biserica Armenească și curtea interioară, sediul Uniunii Armenilor din România, Muzeul Dudian, sediul Arhiepiscopiei Bisericii Armene și curtea interioară, Centrul Cultural Armean (Str. Armenească nr. 13) și curtea interioară precum și Strada Armenească de la colțul Bisericii Armene (intersecția Str. Armenească cu Bd. Carol I) până la intersecția cu Str. Rafael Sanzio.

Scopul acestui eveniment este de a readuce în atenţia bucureștenilor contribuţia adusă de membrii comunității armene din Bucuresti, în decursul istoriei, la dezvoltarea orașului, din punct de vedere religios, cultural, stiințific și politic. Acest festival este de asemenea o ocazie prielnică pentru a prezenta publicului român tradițiile și obiceiurilor poporului armean.

Pe parcursul evenimentului se vor organiza o serie de spectacole de dans tradițional, concerte cu muzică armenească, workshopuri și prelegeri, precum și vizionări de filme.

Se vor putea vizita de asemenea și trei expoziții foto:

•    Memorii – frânturi din trecutul comunității armene din România – care se dorește a fi o secvență în imagini din istoria comunității armene din România și își propune să surprindă portrete și momente din viața armenilor.

•    La drum prin Armenia – care cuprinde lucrările a trei fotografi amatori, toți membrii ai comunității armene din București, care are ca scop promovarea punctelor turistice importante ale Armeniei în rândul publicului bucureștean.

•    Personalități marcante de origine armeană – care își propune să familiarizeze publicul Bucureștean cu detalii despre personalitățile marcante de origine armeană care au avut un rol important în dezvoltarea religioasă, culturală, socială și politică a orașului București.
 
Pe toată perioada festivalului, vizitatorii vor avea prilejul să deguste preparate cu specific armenesc la restaurantul din curtea bisericii, iar copiii se vor putea bucura de jocuri si activități distractive precum și de ateliere special pregătite pentru ei.

Deasemenea, vor fi deschise standuri cu cărţi, cafea, coniac armenesc, produse handmade și nu numai.

Se vor organiza și ateliere de dans tradițional armenesc, precum și de caligrafie și limba armeană, unde publicul va avea ocazia să descopere frumusețea limbii si a alfabetului  armenesc.

Nu în ultimul rând participanții la acest eveniment vor putea vizita Muzeul și Biblioteca Dudian si Biserica Armeană din București. Expoziția permanentă a muzeului cuprinde cărţi, manuscrise și obiecte de cult deosebit de importante și valoroase.