Asociația Qolony – Colonia pentru Artă și Știință, în parteneriat cu Atelierele Malmaison și Anca Poterașu Gallery anunță deschiderea expoziției de grup Feedback Loop. Deschiderea are loc vineri, 5 noiembrie, ora 16:00, iar sâmbătă, 6 noiembrie, continuă vizitarea expoziției și a atelierelor artiștilor implicați în proiect, echipa creativă își va împărtăși impresiile din cadrul proiectului în cadrul unei conferințe și a unui tur ghidat, tot la galeria Anca Poterașu de la Atelierele Malmaison și live pe pagina de Facebook.

Expoziția conține lucrări de artă contemporană create în cadrul programului de mentorat artistic Open Practice Society, care a lansat în urmă cu o lună un apel deschis pentru atragerea artiștilor tineri, cu vârstele între 16 și 20 de ani. O echipă artistică experimentate formată din Cristina Stoenescu, curatoare, Anca Poterașu, galeristă și artistele Floriama Cândea, Larisa Crunțeanu și Sabina Suru, a lucrat cu Ada Maria Ciontu (17 ani), Andra Mihaela Neda (16 ani), Diana Oană (20 ani), Ioana Pătrașcu (19 ani), Iulia Duduica (16 ani), Luca Andrei Popa (17 ani), Mara Oglakci (20 ani), Natalia Marin (18 ani), Nikos Licudis și Beatrice Duman, (fiecare 20 ani) și Bianca Ivan (16 ani) selectată în afara apelului Liber să provoci! Open Practice Society de către Larisa Crunțeanu.

„Lucrarea mea va documenta relația dintre natură și lumea digitală, plecând de la ideea lui Nietzsche că omul este o frânghie între animal și Supraom.” – Mara Oglakci

„Lucrarea care am ales-o pentru acest proiect creionează teama față de viitor. Și astfel, oricât de mult te-ai chinui în tinerețe să îți creezi un viitor frumos acesta poate duce pe alte căi. Viitorul este un lucru vag, nimeni nu poate ști ce se întâmplă.” – Andra Mihaela Neda

„Proiectul nostru constă dintr-o instalație de tip cameră, un spațiu delimitat, cu trei pereți, prin care ne-am analizat și proiectat energia și viziunea artistică echilibrat, în rezonanță.” – Nikos Licudis & Beatrice Duman

„Proiectul la care m-am gândit reprezintă majoritatea adolescenților din generația Z.” – Iulia Duduică

Detalii despre artiști, despre procesul de învățare și creație prin care au trecut și, desigur, rezultatul muncii lor sunt și continuă să fie publicate pe pagina de Facebook www.facebook.com/vagon.ro și Instagram www.instagram.com/vagon.ro.

Open Practice Society este un proiect de mentorat artistic, adresat tinerilor din București, organizat de Asociația Qolony – Colonia pentru Artă și Știință, în parteneriat cu Anca Poterașu Gallery. Proiectul are loc la Ateliere Malmaison, cel mai nou hot-spot cultural din București.

Proiectul este co-finanțat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului „București-Oraș deschis” 2021. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare, puteți accesa www.arcub.ro.

Parteneri: Atelierele Malmaison, Anca Poterașu Gallery
Parteneri media: Radio România Cultural, The Institute, Decât o Revistă, Bookhub.ro, Modernism Punct Ro, noi3.life, Propagarta, AGERPRES, Revista Elle, IQads, Fundația Cărturești, Revista Zeppelin, Ziarul Metropolis, ISCOADA, Savantgarde, Știință și Tehnică.

Foto: Andrei Tudose