Cea mai importantă expoziție de fotojurnalism la nivel global, World Press Photo, ajunge la București și în acest an. Expoziția este organizată de Fundația Eidos cu sprijinul Primăriei Municipiului București prin ARCUB, împreună cu Muzeul Național de Artă, la sediul căruia va fi deschisă pentru public în intervalul 2 – 23 mai 2018.

Evenimentul de la București face parte din expoziția anuală internațională World Press Photo itinerată în întreaga lume, montată în peste 100 de spații din peste 45 de țări și vizitată de peste 4,5 milioane de oameni la fiecare ediție. Prin parteneriatul cu Ministerul Culturii și Identității Naționale, după expoziția de la București, World Press Photo va ajunge la Timișoara (5 – 24 iunie) și la Cluj Napoca ( 29 iunie – 22 iulie).

Credem că educația vizuală este extrem de importantă într-o lume a știrilor false și a surselor îndoielnice de informație, de aceea încercăm din 2009 să aducem expoziția World Press Photo în fața unui public cât mai numeros în România. Anul trecut am început cu Timișoara, anul acesta vom merge și în Cluj Napoca,” a declarat Cristian Movilă, fondator Eidos.

București, Cluj și Timișoara se alătură turneului internațional World Press Photo: Amsterdam, Milano, Tokio, Roma, Sevilla, Bari, Barcelona, Hamburg, Zurich, Dortmund, Berlin, Hanoi, Auckland, Ottawa, Santiago, Edinburgh, Veneția, Eindhoven, Budapesta, Copenhaga, Toronto, Madrid, Singapore, Islamabad, ș.a.m.d.

  • Program de vizitare în București, MNAR (intrarea Știrbei):

Vernisaj: 2 mai, orele 19.00;

Miercuri – duminică: 10:00-18:00.

Biletele se pot achiziționa la intrarea în expoziție.

Preț bilet: 10 lei.

 

World Press Photo 2018 în cifre:

Competiția a ajuns la a șaizeci și una ediție în 2018 și a reunit înscrieri din toată lumea: 5.034 de fotografi din 125 de țări au trimis 73.044 de imagini. Juriul a oferit premii pentru 8 categorii către 42 de fotografi din 22 de țări.