Bucharest Jazz Festival 2016

În această toamnă, orașul va răsuna pe ritmuri de jazz contemporan american, soul modern și world music fusion la cea de-a V-a ediție a Bucharest Jazz Festival, organizat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, care se va desfășura în perioada 19 – 25 septembrie 2016, în Piața George Enescu și la Hanul Gabroveni.

Noul director artistic al festivalului este celebra interpretă de jazz Teodora Enache, după ce mandatul de trei ani al muzicianului Lucian Ban a luat sfârșit.

Bucharest Jazz Festival continuă și anul acesta tradiția evenimentelor care pun jazz-ul în centrul preocupărilor culturale ale bucureștenilor. Astfel, festivalul va cuprinde 5 seri de concerte, în cadrul cărora vor urca pe scenă artiști naționali și internaționali de renume – cântăreața de soul Lisa Simone, fiica celebrei Nina Simone, trupa unuia dintre cei mai erudiți și viscerali pianiști, The Kenny Werner Trio, și neconvenționalul percuționist indian, Trilok Gurtu, în formula Trilok Gurtu Quartet, Mino Cinelu & Theodosii Spassov, în premieră ca duo – precum și artiști aflați la debut. De asemenea, vor avea loc pe toată perioada festivalului evenimente conexe precum expoziții, conferințe, proiecții ce vor pune sub o altă lumină întreaga industrie a muzicii jazz.

 

Accesul la toate reprezentațiile festivalului este gratuit.

Bucharest Jazz Festival susține candidatura orașului la titlul de Capitala Europeană a Culturii – București 2021.

Programul și informații suplimentare sunt disponibile pe site-ul Bucharest Jazz Festival și pe pagina evenimentului de Facebook.

Vezi Bucharest Jazz Festival #5 – Promo I Eveniment ARCUB

 

UPDATE

15.07.2016: Nicolas Simion este câștigătorul ediției din acest an a concursului de compoziție New Jazz Works

26.07.2016: Lisa Simone, Trilok Gurtu și The Kenny Werner Trio vin în septembrie la Bucharest Jazz Festival

13.09.2016: 7 zile de conferințe, expoziții, lansări de carte, ateliere și vizionări de film la Bucharest Jazz Festival