Între 7 şi 13 mai EUROPAfest te pune în contact cu valorile muzicale ale unei lumi întregi. Peste 300 de muzicieni din 45 de ţări invadează Bucureştiul cu reprezentaţii live de jazz, blues, pop şi clasic aflate sub semnul autenticului – concerte, concursuri, workshop-uri, jam sessions şi multe alte evenimente aşteaptă să fie descoperite de un public divers.

 

Festivalul debuta în urmă cu 18 ani ca o iniţiativă îndrăzneaţă depăşind convenţionalul şi deschizând apetitul pentru muzica bună şi un mod liber şi relaxat de a gândi. Astăzi, considerat brand de ţară, EUROPAfest este singurul festival din Europa ce reunește 4 genuri muzicale.

 

Sub sloganul „Festivalul oferă ! Tu alegi !” registrele vor oscila între senzualitatea bluesului, dinamismul pop-ului, neconvenţionalul jazzului şi virtuozitatea clasicului. EUROPAfest oferă, ca în fiecare an, o agendă bogată, în care muzica bună devine principalul mod de comunicare între artişti şi public.

 

EUROPAfest promite o atmosferă vie, zilele festivalului fiind ca nişte uşi deschise către aerul oraşelor occidentale. De la un concert din festival pleci cu senzaţia că ai gustat un pic din micile plăceri cosmopolite – zâmbete, muzică de calitate, o lejeritate şi o seninătate în exprimare pe care o vei remarca atât la muzicieni cât şi la public. Cu siguranţă te simţi mai “european” pentru că, brusc, eşti conectat la cultura unei întregi lumi; e o experienţă care îţi dă o poftă şi un entuziasm enorm să descoperi lumea mare, aceea care o îmbrăţişează pe a ta.

 

La festival, oamenii fini, indiferent de vârstă sau ocupaţie, se recunosc doar din priviri şi asta e reconfortant, căci vei ştii că şi cei din jurul tău vor aprecia, ca şi tine, tot ce-i mai bun şi mai frumos în muzică – bucuria de a te conecta la o lume nouă doar ascultând un artist din altă ţară, senzaţiile inedite, necunoscutul pus pe note.

 

Festivalul este o gură de aer proaspăt în contextul destul de plat pe care îl oferă piaţa de evenimente culturale din Bucureşti, unde publicul primeşte de obicei doar ceea ce se vinde. Punând accentul pe calitate şi mai puţin pe comercial, jmEvents, organizatorul festivalului, încurajează apropierea tinerilor de muzica bună oferind intrarea liberă studenţilor şi elevilor, în limita locurilor disponibile.  

 

Din 2005 festivalul se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Alteţelor Lor Regale Principesa Margareta şi Principele Radu.

 

EUROPAfest se va desfǎşura în diferite locaţii pentru a facilita accesul publicului larg, în funcţie de preferinţe, dar şi pentru a da posibilitatea evenimentelor paralele.

 

 

Informaţii suplimentare şi fotografii :

jmEvents

0720.31.61.62 / 0740.759.566

office@jmEvents.ro

www.jmEvents.ro

Facebook: www.facebook.com/EUROPAfest.Bucharest