UPDATE 13.10: Reprezentaţia „Love. Enter. Refresh” din 8 octombrie de la Teatrul de Vară Mihai Eminescu este reprogramat pentru difuzare online duminică, 31 octombrie.

UPDATE 04.10: Reprezentaţia „Love. Enter. Refresh” din 16 septembrie de la Teatrul Apropo este reprogramată pe 14 octombrie, la Teatrul Nottara, de la ora 18.00.

Reprezentaţia „Love. Enter. Refresh” din 8 octombrie de la Teatrul de Vară Mihai Eminescu urmează să fie programată online la o dată ce urmează să fie anunţată.

Proiect creat de Obor Productions şi finanţat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului Bucureşti – Oraş deschis 2021.

Proiectul „Dragostea și alte ritualuri” prezintă, într-un mod inedit, noua producţie teatrală semnată de Teatrul Apropo şi Obor Productions „Love. Enter. Refresh”. Spectacolul, o montare a unui text distins cu Premiul de Dramaturgie al Revistei Yorick, 2013 (sub titlul „S-a furat mireasa”) a fost gândit în termenii a trei reprezentații, în trei spații complet diferite (outdoor – în grădina Palatului Bragadiru și la Teatrul de Vară din Parcul Național, și indoor – în sala Teatrului Apropo din cartierul Pipera), fiecare dintre spații implicând câte un alt tip de interacțiune cu spectatorii.

În cadrul celor trei evenimente există, așadar, moduri diferite de a valorifica relația directă cu publicul: prin realizarea unui cadru realist – set-up de nuntă (surprize diferite îi așteaptă pe spectatori la Palatul Bragadiru și la Teatrul de Vară) și prin (re)lansarea volumului de teatru „Căsuța din ceață translucidă” care conține textul spectacolului la reprezentația de la Teatrul Apropo.

Proiectul „Dragostea și alte ritualuri” are ca obiectiv principal susținerea producției teatrale contemporane, a colaborării și coproducției sectoriale, pentru a diversifica oferta culturală și a crește publicul în diferite zone și cartiere din București, precum și cercetarea diferitelor moduri directe de interacțiune cu publicul în perioada de (relativă) relaxare post-pandemică.

Din distribuția spectacolului LOVE.ENTER.REFRESH fac parte: Andreea Șovan / Ana Covalciuc, Gabi Costin, Cosmin Teodor Pană, Mihaela Alexandru

Text și regie: Radu Popescu
Scenografie și video design: Ileana Zirra și Mădălina Sandu
Muzica originală: Alexandru Suciu

Cele trei reprezentaţii ale spectacolului „Love. Enter. Refresh” în cadrul proiectului „Dragostea și alte ritualuri” sunt programate pe 20 august la Teatrul Godot și pe 8 octombrie la Teatrul de Vară „Mihai Eminescu”. Cea de-a treia reprezentație va avea loc pe scena Teatrului Apropo la o dată ce urmează să fie anunțată.

Principalele grupe de beneficiari sunt din rândul publicului de teatru din București (Teatrul Godot, Teatrul Apropo, Teatrul de Vară), cu un accent pe publicul tânăr (prin conținutul spectacolului – o comedie romantică în context corporatist), dar proiectul își propune și atragerea unui „non-public” prin manifestările conexe din Parcul Național în contextul reprezentației de la Teatrul de Vară; acestora li se adaugă artiștii independenți din proiect, artiștii și colaboratorii asociați spațiului Teatrul Apropo din cartierul Pipera, partenerii și finanțatorii proiectului.

Focusul principal în raport cu aria tematică propusă, este crearea unor forme diverse de dialog și interacțiune între artiști și public, în contextul „ritualic”, urbanizat, al nunții – contextul spectacolului, al scenariului. De aceea, titlul oferă și cele două dimensiuni proprii, cele două teme ale proiectului:

1. Dragostea – tema spectacolului (o poveste complicată de iubire) se regăsește în dorința de comunicare și contact direct dintre artiști și public, de contact uman nemijlocit;

2. Ritualul – chestionarea cadrului ritualic al nunții crează un mijloc optim de a experimenta diverse variante de interacțiune cu publicul (prin muzică la Teatrul de Vară, prin decorul specific la Palatul Bragadiru, prin discuții directe la lansarea de carte de la Teatrul Apropo), dar oferă și un spirit destins, ludic, evenimentului cultural.

Program şi detalii aici.

Despre Obor Productions

Obor Productions SRL reprezintă „divizia” de producție de film și de impresariat artistic a Teatrului Apropo. A fost înființată din dorința tinerilor artiști grupați în jurul spațiului independent din cartierul Pipera de a-și extinde explorarea artistică către domeniul cinematografiei, al producțiilor inter și multi-disciplinare și al colaborărilor artistice în țară.

Misiunea Obor Productions este aceea de a realiza producții artistice inter și multi-disciplinare, experimentale sau prin valorificarea surselor artistice clasic, cu un accent special pe activitatea de debut și proiecte circumscrise ariei culturale cinematografice și a artelor vizuale.

De la înființarea sa în decembrie 2017) de către Radu Popescu (manager cultural, regizor de teatru, dramaturg și scenarist) au fost realizate trei scurt metraje de ficțiune – în cadrul spectacolului „Poveste de iarnă” de la UNTEATRU; în perioada 2018-2019 am câștigat primele proiecte în cadrul sesiunilor Centrului Național al Cinematografiei – pentru dezvoltarea proiectelor de film de lung metraj de ficțiune „Testament”, respectiv al documentarului „Membranele inimii”.

Sursa foto: Teatrul Apropo