În weekendul 12-13 noiembrie 2022, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti organizează o nouă serie de cursuri şi ateliere gratuite pentru copii şi adolescenţi „Artă şi patrimoniu” la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”. Tema cursurilor din luna noiembrie este arhitectura tărănească din Maramureş şi Bisericile din lemn introduse în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Cursurile teoretice sunt urmate de ateliere de creativitate, activităţi de pictură, interpretare grafică şi construcţii din carton 3D și se desfășoară între orele 11:00 – 13:00. Cursurile se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 4 şi 14 ani, iar accesul este gratuit, în baza unei înscrieri în prealabil, pe adresa de email culturaunesco@gmail.com.

O prelungire a conceptului „Școala altfel”, „Artă şi patrimoniu” este un program de testare a necesității dezvoltării unor cursuri de istoria artei pe înţelesul tuturor, coordonat de Dr. Nicoleta Zagura, expert UNESCO în educaţie artistică pentru patrimoniu.

Iniţiat în anul 2000 cu titlul „Educaţie Artistică pentru Patrimoniu”, sub egida Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO, în parteneriat cu Muzeul Ţăranului Român, proiectul a fost premiat în 2006 cu „Diploma de Bune Practici” la Conferinţa Mondială UNESCO pentru  Educaţie Artistică de la Lisabona.