Bucureşti19 Septembrie 2008 – O serie de evenimente culturale, concerte şi spectacole cu acces gratuit pentru public, se vor desfăşura în mai multe locaţii în aer liber

La acest sfârşit de săptămână Capitala va fi în sărbătoare. Aniversăm 549 de ani de la prima atestare documentară a Bucureştiului.

Timp de două zile şi o noapte, oraşul, prin participarea la eveniment a tuturor instituţiilor de cultură subordonate Primăriei Generale, va cânta şi va dansa de Zilele Bucureştiului.

O serie de evenimente culturale, concerte şi spectacole cu acces gratuit pentru public, se vor desfăşura în mai multe locaţii în aer liber: Centrul Istoric, Bulevardul Unirii (Aleea cu Fântâni), Parcul Unirii, Parcul Izvor, Parcul Cişmigiu, Piaţa Universităţii, Bulevardul Kisseleff, Arcul de Triumf.

În cadrul acestui eveniment Noaptea Albă, organizată de Primăria Municipiului Bucureşti prin ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale, va începe sâmbătă, 20 septembrie la orele 19.00 şi se va încheia duminică dimineţa la orele 03.00.

În Parcul Izvor, va fi amplasată o scenă pe care începând cu ora 21,30 Bryan Adams va susţine un concert extraordinar, prefaţat de trupa Mandinga şi de Horia Brenciu împreună cu orchestra sa. În acelaşi spaţiu se va desfăşura mai târziu un spectacol multimedia, Water & Fire. După miezul nopţii un fabulos foc de artificii de o jumătate de oră va brăzda cerul.

Cea de-a doua ediţie a Nopţii Albe reia un concept care s-a bucurat de mare succes anul trecut: Proiecţiile URBAN ART – opere de artă şi lasere au învăluit clădirea Palatului Parlamentului (o iniţiativă a Artmix). Acestea vor fi prezente de astă dată şi pe faţadele clădirilor din Piaţa Universtăţii (Arhitectură – Universitate – TNB – Spitalul Colţea) şi pe Arcul de Triumf, care va fi redeschis pentru vizitatori pe durata nopţii.

În Piaţa George Enescu va continua VIENNA MUSIC FILM FESTIVAL cu dans, muzică şi atmosferă vieneză. Special pentru Noaptea Albă, pe lângă concertul STRAUSS FESTIVAL ORCHESTER WIEN, care va începe de la 19,30, programul este prelungit până spre orele dimineţii. Se vor difuza filme cu înregistrări ale unor opere celebre: Traviata şi Nunta lui Figaro, în interpretarea magistrală a Filarmonicii din Viena, condusă de dirijori renumiţi.

În Centrul Istoric, în faţa Băncii Naţionale a României va avea loc, începând cu ora 19.00, un concert de gală al Filarmonicii „Muntenia”, din Târgovişte, dirijor Marius Hristescu. Printre solişti se numără şi Costel Busuioc.

Pe Bulevardul Kisseleff va avea loc Skate Night Bucureşti 2008, un eveniment dedicat tinerilor şi sportului, organizat împreună cu Ambasada Germaniei, cu încheiere spre miezul nopţii.

Experienţa Nopţilor Albe Europene a arătat că aceste festivităţi, în care toate spectacolele sunt gratuite, au un puternic caracter popular şi că se bucură de un real succes la public. De aceea şi anul acesta galerii de artă, teatre şi muzee bucureştene vor fi deschise, accesul fiind gratuit, pe toată durata acestei Nopţi Albe.

Vă aşteptăm aşadar la Noaptea Albă, să ne împrietenim cu Bucureştiului!