Marți, 16 februarie 2016, la ora 11.00, va avea loc la sediul PMB consultarea publică privind proiectul de hotărâre de reorganizare a ARCUB în instituție de  spectacole de proiecte. Anunțul a fost făcut public de PMB, pe site-ul său, aici.

Societății civile i se oferă, așadar, posibilitatea să își exprime punctul de vedere cu privire la reorganizarea unei instituții care în cei 20 de ani de activitate a susținut constant cultura orașului, ca organizator de evenimente culturale, finanțator de proiecte independente și care, în prezent, gestionează cel mai amplu proiect cultural pentru București – Capitală Europeană a Culturii.

Vă invităm să fiți în continuare alături de ARCUB și proiectul București Capitală Europeană a Culturii în 2021. Dacă doriți ca opinia dumneavoastră să fie ascultată, puteți participa la ședința de marți, 16 februarie.  Înscrierile pot fi transmise până la data de 16 februarie 2016, ora 09.00, la Primăria Municipiului Bucureşti, Direcţia Cultură, Sport, Turism, prin fax – la nr. (021- 3141143 sau prin email la adresa de e-mail: georgiana.turcu@pmb.ro.

În data de 26 ianuarie 2016, mobilizarea societății civile, prin scrisoarea deschisă adresată autorităților, semnată de peste 100 de artiști și manageri culturali și petiția online, semnată de peste 3.500 de bucureșteni, a repurtat un prim succes: proiectul de hotărâre a fost retras de pe ordinea de zi a ședinței CGMB, urmând a fi dezbătut cu toți actorii implicați.

Este nevoie ca acest demers să continue, pentru a ne asigura că PMB își asumă cu adevărat candidatura orașului la titlul de Capitală Europeană a Culturii. Vă mulțumim pentru susținere!