ARCUB, Centrul de Cultură „Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului” şi Kulturamt Düsseldorf (Departamentul de Cultură din Düsseldorf, Germania) lansează concursul destinat artiştilor vizuali din Bucureşti pentru obţinerea unei burse de creaţie de două luni la Düsseldorf.

Durata rezidenţei Mogodorf 2022: Programul de rezidenţă Mogodorf se va derula în perioada august-septembrie 2022, într-un atelier-locuinţă de 70 de metri pătraţi, cu toate dotările (spaţiu de lucru, baie, bucătărie utilată, dormitor, TV, conexiune internet, telefon, bicicleta etc.).

Valoarea rezidenţei: Rezidenţa comportă un stipendiu lunar de 1000 EUR şi permite rambursarea cheltuielilor pentru materiale (trebuie prezentate bonurile de casă) până la 300 EUR pentru cele două luni. Transportul cu avionul, dus-întors, este asigurat de către ARCUB și va fi rambursat la revenirea în țară a rezidentului. Perioada de rezidenţă se va încheia cu o expoziţie într-o galerie din Düsseldorf, în pregătirea căreia artistul rezident va beneficia de sprijinul unui curator propus de Kulturamt Düsseldorf.

Modalitatea de înscriere: Artiştii interesaţi sunt rugaţi să trimită maximum 30 de reproduceri ale lucrărilor proprii (fotografii/format digital) sau înregistrări video, CD-R, DVD, dar nu mai lungi de 10 minute, şi un scurt Curriculum Vitae pe adresa inscrieri@arcub.ro sau fizic pe adresa strada Lipscani nr. 84–90, București 030037, într-un plic cu menţiunea Pentru rezidenţa la Düsseldorf. Nu este nevoie de un formular de participare, de un proiect, de documentaţie sau de recomandări. Un juriu va atribui rezidența, iar decizia sa va fi finală, contestaţiile nefiind admise.

Data limită de înscriere: 20 iulie 2022.

Data începere rezidenţă: 1 august 2022

Data terminare rezidenţă: 30 septembrie 2022