Elite Art Club UNESCO în parteneriat cu Primăria Capitalei prin ARCUB, organizează în data de 26 august 2021 – ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român, Concertul de Gală ce marchează Finala Concursului Internaţional de Dirijat Jeunesses Musicales Bucureşti – ediţia a XI-a.

Concursul Internaţional de Dirijat Jeunesses Musicales Bucureşti este unul dintre cele mai importante competiţii pentru tineri dirijori din lume. În fiecare an, 50 de tineri dirijori din toate colţurile lumii vin la Ateneul Român pentru a-şi demonstra virtuozitatea în faţa unui juriu format din 7 personalităţi internaţionale. Probele, care durează 5 zile, se încheie cu Concertul de Gală în cadrul căruia dirijează cei trei finalişti.

Concursul din anul acesta se va bucura de prezenţa extraordinară a Orchestrei Române de Tineret şi a violoncelistului Ștefan Cazacu. Orchestra Română de Tineret creată de violoncelistul și profesorul Marin Cazacu este mai mult decât o orchestră. Acest proiect reunește cei mai buni tineri muzicieni din România pentru o experiență artistică unică care are ca scop atingerea unui înalt nivel de performanță. Orchestra Română de Tineret este considerată cea mai bună orchestră din țară din ultimii ani, care s-a remarcat în scurt timp și pe plan muzical internațional, apreciată de criticii europeni ca fiind un ansamblu de top din lume. Tânărul violoncelist Ștefan Cazacu se bucură – la doar 25 de ani – de o carte de vizită ce reprezintă baza unei cariere de succes: educația complexă primită de timpuriu într-o celebră familie de muzicieni, studii muzicale universitare urmate la București și la Viena, numeroase premii obţinute în diverse competiţii naţionale și internaționale, apariții – în ipostază solistică – alături de toate orchestrele simfonice din România, dar și recitaluri pe scene din Olanda, Israel, Austria, Ungaria, Germania ș.a

Concertul de Gală se remarcă prin calitate artistică şi maiestuozitate iar repertoriul este o dovadă clară în acest sens: operele nemuritoare ale lui Dmitri Shostakovitch, Pyotr Ilyich Ceaikovski, Camille Saint Saens, Johannes Brahms, Felix Mendelssohn şi Sergei Prokofiev vor încânta publicul meloman.

Juriul este format din 7 personalități remarcabile: Sigmund Thorp (Presedinte), Gabriel Bebeșelea, Christian Ehwald, Cristian Mandeal, Bujor Prelipcean, Nayden Todorov și Andras Vass.

Pe parcursul deliberării juriului, publicul se va delecta cu un regal muzical dirijat de Jascha Graf Von Der Goltz, laureat al ediției din 2019.

Biletele pot fi achiziționate pe Eventim.

Proiectul Jeunesses Musicales International este organizat în București de Asociaţia Elite Art Club UNESCO, unicul reprezentant în România al Jeunesses Musicales International cu sprijinul Primăriei Capitalei prin ARCUB.

Eveniment desfășurat în cadrul Programul aniversar „România şi UNESCO, arc peste timp” – 65 de ani de la aderare