Ambasadorul Italiei la Bucureşti Mario Cospito şi Directoarea ArCuB Mihaela Păun au deosebita plăcere de a vă invita astăzi 30 mai de la ora 20.00 la sala ArCuB la concertul maestrului  Giandomenico Anellino.


Evenimentul se va desfăşura în cadrul Festivalului Italian 2012.


Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.


 

Absolvent cu nota maximă al Conservatorului “S. Cecilia” din Roma, secţia chitară clasică, Giandomenico Anellino colaborează din anul 1994, în calitate de chitarist, aranjor, compozitor şi dirijor, cu cei mai mari artişti ai muzicii italiene şi străine.

În anul 1997 a fondat Orchestra Simfonică Aurora, Orchestra Fonopoli şi din 2000 este coordonatorul şi chitaristul Orchestrei Simfonice Mileniul Trei creată şi condusă de maestrul Renato Serio. A înregistrat de asemenea cu Orchestra Simfonică Aurora “Notre Dame de Paris” a lui Riccardo Cocciante şi a pregătit coloana sonoră pentru comedia “Crăciunul în casa Cupiello” a lui E. De Filippo, pusă în scenă de Carlo Giuffrè. În domeniul cinematografiei a colaborat la realizarea filmului “Ultimul concert” şi a înregistrat coloana sonoră a filmului ”Nimeni nu va mai fi ca tine niciodată” al lui G. Muccino.


Pe lângă numeroasele prezenţe la diferite transmisiuni de televiziune pe Rai şi Mediaset alături de cei mai importanţi artişti italieni şi internaţionali, Giandomenico Anellino a fost ani de-a rândul singurul chitarist al “Tg 2 Dosar Istoric”, în sezonul 2009/10 a fost prezent la “Unu dimineaţa de sfârşit de săptămână” şi la “Unu dimineaţa vara” şi a participat la unsprezece “Concerte de Crăciun”  acompaniind în calitate de solist artişti de faimă mondială.