3 luni de artă bună te așteaptă vara aceasta, în Palatul Dacia-România, pe strada Lipscani nr. 18-20! Art Safari, cel mai așteptat eveniment dedicat artei, a început de săptămâna trecută și continuă până pe 7 august 2022, chiar în inima Bucureștiului.

3 expoziții internaționale de prestigiu pot fi admirate, printre care una dedicată duo-ului Picasso-Dali, dar și 2 expoziții de artă autohtonă statement – maestrul Theodor Aman și tânăra Irina Dragomir, superstarul artei românești contemporane. Operele prezente în expoziții sunt evaluate la peste 14 milioane de euro, iar arta de patrimoniu a fost transportată aici chiar de un convoi al Jandarmeriei.

Iată programul complet al celei de-a 9-a ediții Art Safari:

  • Pavilionul Muzeal „Theodor Aman. Primul artist român modern”probabil cea mai amplă expoziție dedicată marelui maestru, din ultimul secol. Peste 150 de lucrări din colecții private, dar și de la marile muzee din București și din țară și-au găsit locul în expoziția de la Art Safari, organizată cu sprijinul Muzeului Municipiului București. Cele mai valoroase lucrări din Art Safari se află aici.
  • Pavilionul Central „Picasso, Dali & Falla – Pălăria cu trei colțuri arta grafică a celor doi titani ai artei spaniole realizată pentru spectacolul de balet al lui Manuel de Falla „Pălăria cu trei colțuri”. Picasso și Dali au creat costumele și decorurile, care pot fi admirate și în schițele expuse, dar și în proiecția spectacolului de la Art Safari, pe muzica originală.
  • Pavilionul Aniversar „Barbara Klemm. Light and Dark. Photographs from Germany”Cea mai distinsă fotojurnalistă din Germania expune lucrări rare care suprind Germania de Vest versus Germania de Est înainte de unificare, dar și fotografii realizate în țara noastră în perioada comunismului, în cele 3 vizite pe care le-a avut.  
  • Pavilionul Invitat „Marcel Iancu. Reconstruind artele România – Israel”Un artist fabulos de secol XX, reprezentant de vârf al avangardei, care a fost și arhitect – autor al primei clădiri moderniste din anii 20. La Art Safari poți vedea cea mai amplă expoziție dedicată acestuia, care cuprinde atât perioada în care a trăit și creat în România, cât și perioada mutării în Israel. Lucrarea „Autoportret”, din colecția permanentă a Muzeului Național de Artă al României este un vârf al expoziției, valorând peste 300.000 de euro.
  • Pavilionul Contemporan „Roșu, galben și albastru”O explozie de culoare și elemente ale universului imediat semnate de Irina Dragomir. Artista are prima expoziție personală acum la Art Safari – hai să o vezi!

Vești bune și pentru familiile cu copii! Din 19 mai, începe și Art Safari Kids, care propune un program de ateliere de artă pentru copii și tururi ghidate pentru copii și adolescenţi.

De neratat sunt și Night Tours, tururile ghidate nocturne unde arta poate fi cunoscută pe ritmuri de muzică live sau la un cocktail party. Art Safari este deschis de joi până duminică.

Biletele și abonamentele pot fi achiziționate online, dar și la fața locului. 

Credit foto: Denis Oros

Sursa: Art Safari