Profesioniștii din mediul cultural sunt invitați să își depună candidatura pentru formarea comisiilor de evaluare a proiectelor culturale înscrise la sesiunile de selecție finanțate din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii, implementate de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara. Termenul limită pentru înscrierea candidaturilor este 12 decembrie 2022.

Invitația se adresează specialiștilor care au competențe profesionale specifice și experiență de minimum 3 ani în cel puțin una din cele cinci arii culturale: arte vizuale, artă digitală și noile media; artele spectacolului; promovarea culturii scrise; patrimoniu cultural; educație în și prin cultură, intervenție culturală, rezidențe. De asemenea, este necesar ca evaluatorii să cunoască mecanismele finanțărilor publice în domeniul culturii, din postura de evaluatori și/sau în managementul proiectelor culturale.

Programul cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” este constituit cu precădere din proiecte și evenimente organizate de operatori culturali publici și privați, care accesează finanțări publice de la bugetele locale și de la bugetul de stat, alături de surse proprii și alte surse atrase. În acest context, Centrul de Proiecte lansează o serie de sesiuni de selecție pentru extinderea și consolidarea Programului Timișoara 2023, din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii, implementate de Centrul de Proiecte. Experții evaluatori independenți vor evalua și vor selecta proiectele care vor fi înscrise de operatorii culturali.

Candidaturile se transmit online, prin intermediul formularului disponibil pe site-ul centruldeproiecte.ro, însoțite de un CV, o motivație de participare și de link-uri relevante (proiecte, portofolii etc.).

Aflați mai multe informații despre profilul și rolul evaluatorilor, despre specificul evaluării în contextul Programului Cultural Timișoara 2023, precum și despre calendarul procedurii de selecție a evaluatorilor pe site-ul Centrului de Proiecte și în invitația alăturată.

Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara este o instituție publică aflată în subordinea Consiliului Local Timișoara. Facilitează comunității accesul la resurse și finanțează, din bugetul local al orașului, proiecte în cultură, educație, tineret, implicare civică, sport și mediu care dau viață unui un oraș creativ, dinamic și incluziv. Centrul de Proiecte funcționează ca organism de implementare al Municipiului Timișoara pentru proiectul Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii.

Invitația pentru experți evaluatori independenți poate fi consultată aici.

Detalii despre apel găsiți aici