În perioada 8-10 februarie, între orele 11:00-15:00 și 18:00-22:00, ARCUB organizează un casting în vederea realizării unui spectacol de teatru.

Se caută actori, femei și bărbați, cu vârsta cuprinsă între 18 și 70 de ani, care sunt dispuși să lucreze în 2 timpi/4h/zi în perioada 1 aprilie – 31 mai 2016.

Cei interesați sunt rugați să trimită CV-ul însoțit de 3 poze pe adresa casting@arcub.ro.

Data limită pentru înscrieri este 1 februarie.

 

Echipa proiectului:

Regia: Radu Alexandru Nica

Scenografia/Video: Andu Dumitrescu

Mișcarea scenică: Florin Fieroiu

Muzica originală: Vlaicu Golcea

 

Radu-Alexandru Nica (n. 1979) este regizor și istoric de teatru. A absolvit secția de regie a  Universității „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, după ce a studiat teatrologia la Ludwig-Maximiliams-Universität din München şi regia la Bayerische Theaterakademie „August Everding”. Este doctor în teatru al Universităţii de Arte din Târgu-Mureş. În prezent lucrează ca director artistic la Teatrul German de Stat din Timișoara şi ca lector la Facultatea de Teatru şi Televiziune din Cluj-Napoca.

A montat pe scena Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu numeroase spectacole, printre care Am angajat un ucigaş profesionist(Aki Kaurismäki), Nora (Henrik Ibsen), Vremea dragostei, vremea morţii(Fritz Kater), Balul (după o idee a Theatre du Compagnol), Hamlet (W. Shakespeare) și Breaking the waves după Lars von Trier (nominalizat de UNITER la categoria Cel mai Bun Spectacol, în 2010). A colaborat ca regizor invitat cu teatre de prim rang din România, precum Teatrul Odeon din Bucureşti sau Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca. Totodată, spectacolele sale au fost jucate pe scenele din Chicago, Liverpool, München, Gdansk, Essen, Heidelberg, Ulm ş.a.

 

A obţinut numeroase premii şi distincţii, printre care Premiul pentru Debut al UNITER (în 2005, pentru Nora) şi o nominalizare la premiul UNITER pentru regia spectacolului Mountainbikerii de Volker Schmidt, montat la Teatrul German de Stat din Timişoara (în 2012). (sursa:http://teatrutv.ubbcluj.ro/cm/id/radu-alexandru-nica/)