Înainte de premiera internaţională de la New York, spectacolul „Cancer, Coregrafiat” este prezentat în avanpremieră la Bucureşti, în datele de 6 şi 7 aprilie 2023, la ARCUB – Hanul Gabroveni. Un proiect de dans contemporan unic în România, spectacolul este conceput de Cosmin Manolescu & Paradis Serial şi coprodus de Fundația Gabriela Tudor, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București şi Institutul Cultural Român New York.

„Cancer, Coregrafiat” este o călătorie emoțională cathartică și participativă între viață, moarte și dans. Creat de coregraful Cosmin Manolescu pe baza unui text original „Cancer, Choreographed” scris de dramaturga Cătălina Florescu, spectacolul are în centrul atenției durerea și viziunile unui personaj masculin, care se confruntă cu boala cancerului de sân, o formă rară însă prezentă și la bărbați, mai puțin însă cunoscută și mediatizată în România. 

„A vorbi despre durere, despre moarte, despre lucrurile care ne transformă este uman și esențial în același timp, face cumva parte din experiența vieții. După 14 ani de la dispariția Gabrielei Tudor, o persoana foarte dragă mie și care a avut un rol important în dezvoltarea dansului în România, mă întorc într-o zonă dificilă a (re)întâlnirii cu cancerul, de această dată pe scenă, dorindu-mi ca prin spectacolul nostru sa aducem o rază de speranță și de înțelegere a modului în care putem lupta cu demonii și problemele societății contemporane.” Cosmin Manolescu

„Am ales să colaborez cu coregraful Cosmin Manolescu, pentru că cei care am trecut prin șocul pierderii celor dragi suntem marcați pe viață și, cu toate acestea, simțim că dorul nu poate să aibă ultimul cuvânt. Proiectul „Cancer, Coregrafiat” este unic în țară. Este rezultatul unei munci de cercetare care a început odată cu doctoratul meu în SUA și a continuat până astăzi. Este un proiect care are nevoie de vizibilitate pentru că, prin artă, sensibilizăm publicul pe o temă legată de sănătate și prevenție.” Cătălina Florescu, inițiatoarea proiectului.

Spectacolul este un omagiu în avanpremieră adus Zilei Internaționale a Dansului (celebrat internațional pe 29 aprilie). Spectacolul va avea premiera internațională în Statele Unite ale Americii pe 26 aprilie la Jersey Theatre City Center și la Institutul Cultural Român New York pe 28 aprilie 2023.

Premiera spectacolului în România are loc pe 6 şi 7 aprilie 2023, de la ora 19.00, la Sala Mare ARCUB.

Accesul la spectacol este gratuit, în limita locurilor disponibile, pe bază de rezervare la adresa de email info@dans.ro sau prin intermediul WhatsUp la numărul de telefon 0722322366. La rezervarea locului, spectatorii interesați vor fi rugați să dedice o piesă muzicală pentru o persoană dragă.

JOI, 6 APRILIE ŞI VINERI 7 APRILIE, ORA 19.00

ARCUB Hanul Gabroveni – Sala Mare

Cancer, Coregrafiat

După textul dramatic „Cancer Choreographed” de Cătălina Florescu

Concept: Cosmin Manolescu

Coregrafie și interpretare: Cosmin Manolescu, Cristina Lilienfeld

Invitat: Alina Comânescu 

Compoziție muzicală originală: Sabina Ulubeanu

Video design: Cinty Ionescu

Light design și live DJ: Alexandros Raptis

Foto: Alina Ușurelu

Durată aproximativă: 100’

In memoriam: Rodica Dan, Gabriela Tudor și Dean Marijo Russell-O’Grady

Spectacol este coprodus de Fundația Gabriela Tudor, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București şi Institutul Cultural Român New York în cadrul proiectului „Copacul vieții”, proiect cultural cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.