Timp de opt weekend-uri consecutive, evenimentul Bucureşti – Cartier de Vară a oferit bucureştenilor spectacole de calitate pe scenele special amenajate în Parcurile Lumea Copiilor, Sebastian, Moghioroş, Herăstrău şi Cişmigiu.

 

În cele 16 zile de program, au fost prezentate 98 de reprezentaţii de teatru, muzică şi magie în cele 5 parcuri din Capitală. Un adevărat maraton de spectacole oferit publicului iubitor de cultură.

 

Pentru cei mici, spectacolele au fost prezentate atât de actorii de la Teatrul Ion Creangă, Excelsior, precum şi de cei de la Teatrul de Magie, Opera Comică pentru Copii, Pur Anima, Arleking, Mezzetino, Muşchetarii, Trupa din pălărie, Pif Paf, Hodoronktronk’s World, Curcubeul Vesel, Adetino.

 

Spectacolele de seara au fost susţinute de actorii Teatrelor Metropolis, Mic, Nottara, Comedie, Masca, Evreiesc. Tinerii actori de la  Improvisneyland au oferit spectacole de teatru de improvizaţie, iar CreArT a adus pe scenele din parcuri ansambluri de muzică populară. Teatrul Odeon a oferit concertul Formaţiei Allegria iar Asociaţia Culturală Open Art a prezentat publicului un spectacol de teatru.  Au urcat de scenă soliştii vocali Bogdan Ioniţă şi solista de muzică populară Elena Soare. De asemenea, artistul Silviu Biriş a cântat alături de Taraful Bucureşti şi a dansat step alături de Ramona Cutină în spectacolul Rendez-vous la Moghioroş.

 

ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti mulţumeşte tuturor partenerilor pentru sprijinul acordat în realizarea acestui eveniment. Evenimentul a fost organizat la iniţiativa Comisiei pentru Învăţământ, Cultură, Culte şi Sport  a  Consiliului General al Municipiului Bucureşti, de către Primăria Municipiului Bucureşti prin ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale şi Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism, în parteneriat cu Primăria Sectorului 4, Primăria Sectorului 5, Primăria Sectorului 6 Centrul Cultural European, A.L.P.A.B. şi R.A.T.B.                       

 

Parteneri media: Radio România Cultural, Bucureşti FM, 24-FUN, Caţavencii, Dilema Veche, Ring, Zoom TV.

Parteneri media online: Port.ro, iConcert.ro, apropo.ro, metropotam.ro, 4arte.ro, paspartu, youmago.ro, hipmag.ro, goingout.ro, urbo.ro, modernism.ro, diseara.ro, Glamour, herastrauparc.ro.