Seria evenimentelor curatoriate de Alin Gălăţescu la ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București continuă cu un fashion show special dedicat „Zilelor Bucureştiului”. Organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB, evenimentul „BUCUREŞTI 565” va avea loc pe 21 septembrie la ARCUB – Hanul Gabroveni și este o prezentare de modă pentru Bucureștiul atemporal, Bucureștiul de mâine care înglobează perfect elementele și rădăcinile Bucreștiului de altă dată.

Fashion show-ul ste gândit de analistul și creatorul de modă Alin Gălăţescu şi centrat pe oraşul Bucureşti ca sursă de inspiraţie pentru modă şi stil.

„Nimic nu reflectă mai exact viața orașului decât simbolurile regăsite și rămase în moda Bucureştiului, simboluri ce fac parte din repertoriul actual, dar se coagulează perfect şi în baze ale modei viitorului. În show-ul de la ARCUB, «565»  devine simbol al privirii spre viitor prin fashion. Folosind elemente cromatice, sonore şi teme preluate din istoria modei din Capitală, «Bucureşti 565»  explorează specificul oraşului şi propune o prognoză stilistică. Evenimentul este gândit ca o explorare a evoluției stilistice și de lifestyle din următorii ani. Este practic o viziune despre futurism, iar referințele care inspiră întreg conceptul sunt preluate din arhitectură, simbolistici bizantine și regale.”, declară Alin Gălățescu

Show-ul de modă „BUCURESTI 565” face parte din seria de evenimente FASHION Moments propuse de Alin Gălăţescu pentru spaţiul modern, cu valenţe istorice al Hanului Gabroveni. Dacă primul show a integrat simboluri ale culturii nipone şi autohtone în ţinute moderne pentru finisajul expoziţiei „CHIMONOUL întâlneşte IA”, iar al doilea show intitulat „Recucerirea Micului Paris” a fost dedicat modei bucureştene interbelice, show-ul din 21 septembrie ilustrează o dimensiune futuristă a oraşului prin modă și stil.

Spectacolul explorează moştenirea estetică, dar şi sonoră a oraşului folosind o coloană sonoră unică. Defilarea de modă este completată de un live performance al cântereţei de jazz Jezebel, acompaniată de instrumente arhaice.

„Bucureşti 565” va avea loc miercuri, 21 septembrie, de la ora 20.00, în pasajul Hanului Gabroveni.

Evenimentul se desfășoară cu circuit închis, iar participarea publicului se face exclusiv în baza unei invitații.