Bucharest Music Film Festival începe sâmbătă, 12 iunie, pe acorduri de muzică vieneză.

Prima zi a festivalului de muzică clasică în aer liber din Piaţa „George Enescu” debutează la ora 18.30 cu o lecţie de dans, oferită de elevii Şcolii de Dans Sportiv Mihai Petre.

De la ora 19.00 orchestra vieneză Das Karussell prezintă un concert extraordinar interpretând compoziţii ale lui Johann Strauss, sub bagheta celebrului dirijor şi violinist Russell McGregor.
                          

Das Karussell este un ansamblu muzical austriac, în cadrul căruia barierele sunt depăşite şi convenţiile schimbate pe rând. El adună contraste  sociale şi etnice. În ceea ce-i priveşte totul se învârte în jurul muzicii, totul se mişcă precum un carusel.

 

Prim solistul şi dirijorul acestui concert este talentatul şi carismaticul concertmaister al orchestrei celebrului palat Schönbrunn din Viena, Russell McGregor. El a avut ocazia să îi acompanieze şi “dirijeze” pe Luciano Pavarotti, Jose Carreras, Ildiko Raimondi şi multi alţii.

 

Născut în Oxford – Anglia, Russell a crescut şi a făcut primi paşi în muzică în îndepărtata Australie, loc în care s-a întors în plină maturitate artistică pentru un concert triumfal la celebra Opera House din Sydney.

 

În prezent artistul locuieşte în Austria, ţara care l-a adoptat şi i-a recunoscut meritele artistice. Muzicianul australian cântă la o vioară  fabricată de Carlo Giuseppe Testore în  anul 1697, vioară ce este “sora mai mică” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart.

 

„Mă bucur foarte mult de această reîntâlnire cu publicul din Bucureşti. Este pentru a şasea oară când vin în ţara dumneavoastră şi pentru prima dată când voi susţine un concert în aer liber. Între mine şi publicul român s-a creat o relaţie deosebită. Românii sunt şi vor fi mereu prietenii mei.”

       
De la orele 21.00, publicul va putea viziona înregistrarea Concertului de Anul Nou de la Viena (Orchestra Filarmonicii din Viena).

Locaţia este deschisă între 11.00 şi 23.00 în fiecare zi a manifestării iar accesul este gratuit. Programul artistic este disponibil pe site-ul www.arcub.ro.

Cei prezenţi la spectacole pot câştiga excursii oferite de Fides Travel, Ella Traveland şi Grand Hotel Continental.

Organizatorii acestei manifestări sunt: Primăria Municipiului Bucureşti şi ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale. Evenimentul este susţinut de Magic FM  şi este realizat cu sprijinul RATB, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti şi Apa Nova Bucureşti – o companie Veolia Apa.

 

Parteneri media: 24-FUN, arhitectura.ro, Cocor Media Channel, port.ro, comunicatedepresa.ro, thechronicle.ro, youmago.ro.
  
Vă aşteptăm alături de noi!

 

Persoane de contact:
Olivia Pareşcura – 0751 515 651
Raluca Ciută – 0752 268 622