Ieri, 1 iulie, la Hanul Gabroveni, a avut loc vernisajul expoziției Afișul Polonez de Jazz, care s-a desfășurat sub forma unei întâlniri între artiști ai jazzului, oameni de presă și public, cu participarea Institutului Polonez, partener al evenimentului și a colecționarului Krzysztof Dydo, deținător al celor 74 de postere expuse.

 

Prin acest eveniment, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București a anunțat oficial deschiderea Bucharest Jazz Festival, care începe astăzi, 2 iulie, de la ora 20.00, în Piața George Enescu, printr-un concert al septetului Iordache, urmat de recitalul muzicienilor din Bucharest Jazz Orchestra, conduși de Sebastian Burneci.

 

În cadrul inaugurării celei de-a treia ediții a Bucharest Jazz Festival, au luat cuvântul Mihaela Păun, director ARCUB, pianistul Lucian Ban, curator al festivalului, colecționarul polonez Krzysztof Dydo și Leszek Biały, director adjunct al Institutului Polonez din București, care au subliniat, pe rând, importanța jazzului în peisajul cultural global și, implicit, a festivalului. 

 

Vernisajul, care s-a bucurat de un număr mare de participanți, le-a oferit celor interesați de fenomenul jazzului o primă imagine despre ce înseamnă ediția din 2014 a Bucharest Jazz Festival. 

 

Afișele prezentate în cadrul expoziției au fost colecționate începând din anii ’60 și sunt exemplare unicat, între care unele realizate manual sau prin serigrafie. Posterele pot fi admirate la Hanul Gabroveni, până duminică, 6 iulie, iar în perioada  8 iulie – 31 august, la sediul ARCUB din Str. Batiște 14. 

 

Pe lângă concertele incluse în program, bucureștenii vor putea descoperi o altă latură a jazzului, participând la evenimentele conexe susținute de personalități marcante ale jazului românesc. 

 

Cartea Românească de Jazz este un eveniment dedicat lansării multiple a celor mai noi titluri din literatura românească de specialitate. Lucrările românești în domeniu vor fi făcute cunoscute publicului de către Mircea Tiberian, Johnny Bota, Virgil Mihaiu, Florian Lungu și Alex Vasiliu. Moderator Lucian Ban – joi, 3 iulie, de la ora 12:00, la Hanul Gabroveni.

 

Discul Românesc de Jazz, primul showcase și colocviu pe tema producției de jazz din România, adresat în egală măsură mass-mediei, industriei muzicale, precum și publicului larg, va fi adus în atenția celor interesați de reprezentanți ai: Fiver House Records, A&A Records, Soft Records, Green Records, 7Dreams Records. 

 

 

În plus, în Piața George Enescu, începând de azi, poate fi vizitat standul Jazz Made in Romania, dedicat exclusiv caselor de discuri și editurilor ce publică titluri de jazz autohton.

 

 

Pentru mai multe informații, accesați:

Pagina oficială a festivalului: http://www.bucharestjazzfestival.ro/

Pagina de Facebook a festivalului: http://www.facebook.com/bucharestjazzfestival/

Pagina evenimentului: http://www.facebook.com/events/1443901979191664/

 

Accesul la toate evenimentele este gratuit.