Un proiect creat de Asociația Tangaj Collective şi co-finanţat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului „Bucureşti afectiv” 2022.

Bucharest International Dance Film Festival, Ediția a VIII-a se desfășoară sub tema „zone (ne)sigure”, prin care invită artiștii și publicul să chestioneze puterea dansului de a influența societatea.

Festivalul va avea loc între 8 și 11 septembrie, alternând evenimentele în aer liber cu cele în locații convenționale și
neconvenționale, precum și cu o serie de activități dedicate comunității.

Locațiile festivalului de anul acesta sunt Institutul Francez (Cinema Elvire Popesco), Cinema Muzeul Țăranului, Centrul Național al Dansului, /SAC @ MALMAISON, CINEMAX Veranda, Grădina cu Filme – Cinema and More și Centrul Rezidențial pentru persoane vârstnice „Amalia și Șef Rabin Dr. Moses Rosen”.

Patru lungmetraje cu un important palmares de premii internaționale, 21 de scurtmetraje de dans din 19 țări, 5 experimente performative cinematografice românești, 7 lucrări VR interactive, precum și o serie de evenimente dedicate educației tinerei generații fac parte din programul BIDFF.

Despre Asociația Tangaj Collective

Tangaj Collective a fost înființat în 2014, cu scopul de a dezvolta proiecte performative interdisciplinare, în care performativitatea, cinematografia, știința și tehnologia se coagulează în noi forme artistice. Organizația administrează activitatea artistică a Simonei Deaconescu și produce BIDFF – Bucharest International Dance Film Festival din 2015. Printre producțiile Tangaj din ultimii ani se numără „Ramanenjana” (2022, DE/MG/RO), „BLOT – Body Line of Thought”
(2020, RO/CA/PT), „virtual (living) room” (2020, RO/DE/EE), „Isolation in a Series of Liminal States” (2021, RO) și „Daughters” (2019, RO).
În ultimii doi ani, Tangaj a coordonat distribuția lucrărilor create de Simona Deaconescu și colaboratorii săi la Off Europa (Germania), Spill Open (Regatul Unit), Bienala de dans din Vancouver (Canada), Athens Digital Art Festival și Spring Forward (Grecia), Altofest (Italia), dar și centre de dans și artă contemporană precum Radialsystem (Germania), HKD (Croația), EN-KNAP (Slovenia), Ectopia (Portugalia) și plastic orchid factory (Canada).
Bucharest International Dance Film Festival este o platformă de prezentare a numeroși artiști internaționali din zona artelor performative, cinematografiei, artelor vizuale și noilor media care explorează subiecte legate de corp. Printre activitățile BIDFF se numără: proiecții de filme, laboratoare de creație, expoziții de artă video și digitală, spectacole interdisciplinare, master class-uri și conferințe cu experți internaționali.

Mai multe detalii despre Bucharest International Dance Film Festival sunt disponibile aici