ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti vă invită, pentru al VI-lea an consecutiv, la startul maratonului de muzică şi film din Piaţa George Enescu”, între 24 iunie şi 2 iulie: BUCHAREST MUSIC FILM FESTIVAL.

 

Tombolă cu multe premii

Pe tot parcursul festivalului, cei care vin în Piaţa George Enescu” pot participa la tombola cu premii organizată de ArCuB. Sponsorii: HP, Q’NET International, Coffee Grind, Fertilia, Fides Travel, Editura Litera şi promotiiactive.ro pun la bătaie mai multe premii. Tragerea la sorţi va avea loc sâmbătă, 2 iulie, în ultima zi a evenimentului. Atmosfera plăcută este completată de standuri cu suveniruri şi un loc de joacă pentru copii, unde aceştia vor putea explora în voie Corabia Piraţilor. Spaţiul este deschis publicului între 11.00 şi 23.00 în fiecare zi a manifestării iar accesul este gratuit.

 

Ce cuprinde programul BMFF?

În urma amânării festivalului din cauza prognozei meteo nefavorabile, programul a fost readaptat pentru noua perioadă. Spectacolele se desfăşoară zilnic între orele 18.00 – 23.00.

 

În fiecare zi de weekend, patru perechi de balerini profesionişti vor dansa pe acordurile valsurilor vieneze, pe ringul special amenajat. Coregrafia îmbină valsul clasic vienez cu baletul, aşa cum le găsim păstrate doar în tradiţia Concertului de Anul Nou de la Viena. Costumele spectaculoase şi partiturile celebre vor introduce audienţa în atmosfera saloanelor cu parfum de altădată. Publicul spectator este invitat să se alăture protagoniştilor şi împreună cu aceştia să se bucure de magia dansului. Coregrafia momentelor este semnată de către prim-solista Operei Naţionale Bucureşti, Monica Petrică şi de celebrul Răzvan Mazilu.

 

Vineri, 24 iunie, în deschiderea evenimentului, după momentul artistic al Orei de vals, este invitată Orchestra Sinfonia Bucureşti, dirijor – Florin Totan. În încheierea serii, de la ora 21.00, este proiectată înregistrarea Concertului de Anul Nou de la Viena 2011.

 

Sâmbătă, 25 iunie, Ora de vals este urmată de recitalul la pian al artistului Horia Maxim. De la ora 20.00 urcă pe scenă Camerata Regala, dirijor – Câştigătorul Concursului Jeunnesses Musicales 2011, acompaniată de solista Simina Croitoru care oferă publicului un recital la vioară. De la ora 21.00 este proiectat filmul Celebrare Gustav Mahler.

 

Duminică, 26 iunie, Ora de vals precede Orchestra Naţională Radio, dirijor – Tiberiu Soare. De la ora 21.00 filmul proiectat este Concertul festiv al Filarmonicii din Viena.

 

Luni, 27 iunie, seara începe cu un recital al Grupului Vocal Acapella, dirijor – George Miron. De la ora 20.00 scena găzduieşte recitalul la pian al Laurei Păuna. De la ora 21.00 este proiectat filmul De la A(nna Netrebko) la Z(ubin Mehta) – Gală în onoarea lui Ioan Holender.

 

Marţi, 28 iunie, de la ora 19.00 Fundaţia Principesa Margareta a României susţine recitalul Bursieri Tinere Talente” urmat de momentul pianistului Horia Mihail. De la ora 21.00 este proiectat filmul Romeo şi Julieta – Charles Francois Gounod.

 

Miercuri, 29 iunie, de la ora 19.30 Trio Veritas urcă pe scenă în formula: Mădălina Florescu – pian, Mihaela Anica – flaut, Laurenţiu Darie – fagot. Urmează, de la ora 20.00, Cvartetul Artmusik format din Marius Biclea – vioară, Emil Stegar – vioară, Florin Matei – violă, Dan Joiţoiu – violoncel. De la ora 21.00 este proiectat filmul Filarmonica din München la Vatican.

 

Joi, 30 iunie, ora 19.00 începe cu Recitalul „Bursieri Tinere Talente” ai Fundaţiei Principesa Margareta a României. Urmează recitalul la pian al artistului Toma Popovici, iar în finalul serii este proiectat filmul Cei trei tenori (Luciano Pavarotti, Placido Domingo şi Jose Carreras).

 

Vineri, 1 iulie, de la ora 19.00, seara începe cu Ora de vals urmată de Orchestra Naţională Radio, dirijor – Tiberiu Soare, alături de solistul rus Vadim Palmov – la pian. De la ora 21.00 este proiectat filmul BBC Proms: Simfonia nr.4 şi nr. 5 – Gustav Mahler.  

 

Ultima zi din festival, sâmbătă, 2 iulie începe cu Ora de vals şi este urmată de Filarmonica Oltenia din Craiova, dirijor – Emil Siegbert Maxim, solişti – Diana Ţugui (soprană), Hector Lopez (tenor). Festivalul se încheie cu proiecţia filmului Simfonia nr.8 – Gustav Mahler.

 

Mai multe detalii găsiţi pe site-ul www.arcub.ro şi pe pagina www.facebook.com/ArCuB.

 

Vă aşteptăm alături de noi, să vă bucuraţi de muzică clasică în aer liber!                           

 

Parteneri: Radio România Cultural, Fundaţia Principesa Margareta a României, Elite Art Club Unesco, RATB

Parteneri media: 24-FUN, Bucureşti FM, Dilema Veche, Ziarul Ring

Parteneri online: Port.ro, iConcert.ro, apropo.ro, metropotam.ro, 4arte.ro, paspartu, youmago.ro, hipmag.ro, goingout.ro, urbo.ro, modernism.ro, diseara.ro

Sponsori: HP, Q’NET International, Coffee Grind, Fertilia, Fides Travel, Editura Litera, www.promotiiactive.ro