BILETE

Spectacolul de teatru BE.LOVED, regizat de Mariana Cămărășan, revine pe 13 și 14 martie, de la ora 19:00, la ARCUB – Sala Mare.

BE.LOVED este o propunere artistică în care muzica Ninei Simone și opera literară a lui Toni Morrison se unesc prin forța unei spiritualități de neclintit, într-un scenariu teatral original.

Cu o distribuție remarcabilă, formată din actorii Florina Gleznea, Cristina Casian,

Richard BovnoczkiAna Maria BercuEliza BercuBodeanu, cu participarea extraordinară a actrițelor Antonia Barancea și Galina Lazarenco de la Teatrul Fără Nume din Chișinău – Republica Moldova, spectacolul promite o experiență teatrală inedită, într-o cheie modernă concepută de Mariana Cămărășan. Montarea inspirată de romanul „Beloved”, al scriitoarei americane Toni Morrison, câștigătoare a unui Premiu Pulitzer și a Premiului Nobel pentru Literatură, se bazează pe o poveste emoționantă, prin intermediul căreia publicul are posibilitatea de a explora teme precum iubirea, demnitatea, libertatea, speranța și bucuria de a trăi.

O întâmplare tragică schimbă liniștea căminului în care o mamă, o sclavă fugară, care și-a salvat copiii, încearcă să o ia de la început cu cei rămași în viață, alături de bunica acestora. Însă liniștea așteptată nu va veni până când spiritul răzbunător care-i bântuie casa nu-și va găsi pacea. Sethe nu este o femeie obișnuită, este proscrisa pe care comunitatea în care trăiește o judecă și o izolează pentru o faptă din trecutul său, cutremurătoare, care a șocat, dar a și schimbat lumea. Cine o va salva? Cine o va scoate din întunericul în care trăiește? E ușor să fii bun cu cei buni, dar cine va fi reuși să o iubească pe Sethe?

Prețuri bilete:

Cat. I – 50 lei;

Cat. II – 35 lei

BE.LOVED

13 și 14 martie, ora 19.00 | Sala Mare ARCUB

texte TONI MORRISON, muzică NINA SIMONE

Distribuția:  

ANTONIA BARANCEA – SETHE

FLORINA GLEZNEA – PREAIUBITA

RICHARD BOVNOCZKI – PAUL-D

CRISTINA CASIAN – DENVER

ELIZA BERCU – BODEANU – BABY SUGGS

ANA MARIA BERCU – AMY

GALINA LAZARENCO – TONI MORRISON & NINA SIMONE

Regie: Mariana CĂMĂRĂȘAN

Scenariu original: Mariana CĂMĂRĂȘAN, Florina Gleznea, Antonia Barancea

Spectacol realizat cu participarea extraordinară a actrițelor Antonia Barancea și Galina Lazarenco de la Teatrul Fără Nume – Chișinău, Republica Moldova.

Echipa artistică: Daria Petrașcu – scenografie, Cătălin Bucioveanu – traduceri, Valentin Luca – compoziție muzicală, Ana Maria Bercu – pian, Imago Vitas – fotografie, Vlad Lăzărescu – video mapping, Alexandru Mihăilă – video desing, Alexandru Macrinici – lightning design.

Eveniment organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Muncipiului Bucureşti.