Proiect creat de Asociația Antistatic şi co-finanţat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului Bucureşti – Oraş deschis 2021

Asociaţia Antistatic lansează „Mergând pe străzi cu renume”, un proiect de explorare urbană care prezintă, în perioada 30 -31 octombrie, o serie de tururi ghidate prin istoria orașului, a caselor și a personalităților sale.

„Mergând pe străzi cu renume” este o continuare a proiectului „Străzi cu renume” şi s-a născut din dorinţa de a consolida legătura bucureştenilor cu oraşul lor prin intermediul unor plimbări urbane care prezintă povestea a 50 de figure marcante ce au dat numele unor străzi din Bucureşti.

Tururile ghidate se vor desfășura în zilele de 30 și 31 octombrie, astfel:

  • 30 octombrie – ora 12:00;
  • 30 octombrie – ora 16:00;
  • 31 octombrie – ora 16:00.

Persoanele interesate se pot înscrie prin completarea formularului disponibil pe pagina de Facebook a evenimentului.

Pe parcursul celor două zile, participanții sunt invitaţi la o plimbare în zona parcului Cișmigiu, unde vor explora străzi precum strada Ionel Perlea, strada Gheorghe Lazăr, strada Grigore Cobălcescu sau strada Vasile Pârvan, vor traversa mahalaua Sf. Constantin și vor afla povești despre arhitectura zonei şi clădirile în stilul Art Deco, mauro-florentin și neo-românesc.

De asemena, vor invita publicul la redescoperirea Centrului Vechi. Participanții vor explora străzi precum Domnița Anastasia, Eugeniu Carada, Ion Brezoianu sau Regina Elisabeta şi vor traversa o porțiune a centrului vechi al capitalei, unde arhitectura variată aduce laolaltă mai multe epoci istorice. Pe parcursul plimbării, participanţii vor afla, de asemenea, povești interesante despre instituții publice, arhitecți și legende urbane.

Venind în întâmpinarea unor posibile restricții generate de situația epidemiologică, organizatorul își rezervă dreptul de a permite accesul în cadrul acestor tururi exclusiv persoanelor care dețin un Certificat Verde European, valid la data turului ghidat. Fiecare tur ghidat se va desfășura cu un număr de maxim 10 persoane.

După completarea formularului de înscriere, participanții vor fi contactați prin email în vederea confirmării participării (sau pentru a sugera reprogramarea în caz că intervalul orar respectiv este complet) precum și pentru a primi detalii despre punctul de pornire al turului.

Pentru mai multe detalii puteți urmări, de asemenea, paginile de Facebook și Instagram.

Pentru mai multe informații, puteți contacta organizatorul la adresa asociatia.antistatic@gmail.com. 

Parteneri: Clubul Ilustratorilor, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi

Parteneri media: Radio România Cultural, Modernism, Zile și Nopți, IQads