După ce în luna iulie, Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București B-FIT in the Street! a transformat Capitala într-o destinație de vacanță cu patru weekenduri de spectacole, ce au adunat pe străzile Bucureștiului zeci de mii de spectatori și sute de artiști din lumea întreagă, Primăria Capitalei prin ARCUB anunță în perioada 28 – 30 iulie ultimul weekend de festival care va ridica la maximum nivelul de distracție în București.

De vineri, 28 iulie, până duminică, 30 iulie, ultimul weekend B-FIT in the Street! transformă o simplă plimbare prin București într-o aventură populată cu personaje fantastice. În fiecare zi, de la ora 19 la ora 23, Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București B-FIT in the Street! a pregătit pentru bucureșteni și turiști spectacole cu statui vivante, parade colorate, marionete și spectacole nocturne din Franța, Germania, Spania și România.

De la teatru în aer liber, la dansuri sud-americane, până la un moment surpriză care îi transformă pe spectatori în actori, al cincilea weekend de festival face publicul să experimenteze lumi complet diferite în numai trei zile de spectacole. Personaje din secolul XVI, cariatide care se îndrăgostesc de trecători și statui celebre din București apar vineri pe străzile Centrului Istoric să își spună povestea fără cuvinte în spectacolul Stil(L) urban. Sâmbătă este rândul Cenușăresei, al lui Harap Alb, Hansel și Gretel și al altor personaje de basm să îi poarte pe cei mici și pe cei mari în lumea spectacolului de statui vivante A fost odată ca niciodată din Parcul Kretzulescu, iar duminică actorii Teatrului Masca din Bizarerii baroce redau în Centrul Istoric eleganța Franței de secol XVII.

Dacă vrei să guști din atmosfera marilor carnavaluri, B-FIT in the Street! te invită în Piața Universității, unde artiștii francezi de la Body and Dance Carnaval Latino aduc zilnic exotismul culturii sud-americane cu dansuri de samba, salsa, merengue și cha cha cha. Sâmbătă seara, pe 29 iulie, B-FIT in the Street! îți arată Bucureștiul noaptea cu trei momente pregătite de trupe de artiști din Germania, Franța și Spania.

Prezență obișnuită la marile festivaluri de profil din Coreea de Sud, Franța, Columbia, Danemarca, Taiwan sau Chile, trupa spaniolă Xarxa vine în Piața George Enescu sâmbătă, 29 iulie, de la ora 21:30, cu unul dintre cele mai interactive numere din teatrul contemporan de stradă. Magic Night se experimentează cu toate cele cinci simțuri și îi invită pe spectatori să devină protagoniști, să se lase transportați în atmosfera popularelor fieste din Valencia prin jocuri pirotehnice tradiționale, muzică live și artificii spectaculoase.

Greu de ratat, Dundu, marioneta luminoasă de dimensiuni impresionante atrage mii de oameni la deja faimoasa paradă B-FIT in the Street! de pe Calea Victoriei, care începe sâmbătă, la ora 22, imediat după terminarea spectacolului Magic Night. Alături de creatura gigant Dundu, dansatorii francezi de la Body and Dance Carnaval Latino pornesc din Piața George Enescu în ultima paradă a festivalului de la București, care va purta fanii B-FIT in the Street! pe ritmuri sud-americane către punctul culminant al serii, din Piața Universității.

Prin comparație cu adrenalina și dinamismul mereu în creștere din spectacolul Magic Night, momentul programat în Piața Universității pentru ora 22:30, spectacolul Dundu îmbie la visare printr-o reprezentație neobișnuită de teatru de păpuși, în care personajele sunt niște marionete uriașe, care luminează în noapte și spun fără cuvinte povești universale pe acorduri muzicale extrem de sensibile, cântate live la harpa kora, tradițională din Africa de Vest. Manevrați de păpușari germani cu experiență în spectacole de anvergură, marionetele Dundu au călătorit în numeroase orașe din lume, de la Festivalul Luminilor din Ierusalim, la Astana ArtFest din Kazahstan, în Hanoi din Vietnam, Londra, Seoul sau Zürich.

Cel mai mare eveniment de profil din țară, Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București a adus, pe parcursul celor cinci weekenduri din luna iulie, 40 de spectacole internaționale cu zeci de reprezentații și peste 300 de artiști din nouă țări. Programul festivalului este disponibil pe http://www.bfitfestival.arcub.ro/

Program B-FIT in the Street!: 28 – 29 – 30 iulie 2017

28 iulie 2017
19:00 – 19:30 – Piața Universității – Mascota
19:00 – 20:00 – Centrul istoric– Still(L) Urban
19:40 – 20:00 – Piața Universității – Body and Dance Carnival Latino
20:30 – 21:00 – Piața Universității – Mascota
21:30 – 22:00 – Piața Universității – Mascota
22:00 – 22:20 – Piața Universității – Body and Dance Carnival Latino

29 iulie 2017
19:00 – 19:30 – Piața Universității – Mascota
19:00 – 19:20 – Piața Universității – Body and Dance Carnival Latino
20:30 – 21:00 – Piața Universității – Mascota
21:00 – 22:00 – Parcul Kretzulescu – A fost odată ca niciodată
21:30 – 22:00 – Piața George Enescu – Magic Night
22:00 – 22:30 – PARADA Calea Victoriei – Piața Universității: Body and Dance Carnival Latino, Dundu, Mascota
22:30 – 23:00 – Piața Universității – Dundu

30 iulie 2017
19:00 – 19:30 – Piața Universității – Mascota
19:40 – 20:00 – Piața Universității – Body and Dance Carnival Latino
19:00 – 20:00 – Centrul istoric – Bizarerii baroce
20:30 – 21:00 – Piața Universității – Mascota
21:30 – 22:00 – Piața Universității – Mascota
22:00 – 22:20 – Piața Universității – Body and Dance Carnival Latino

Parteneri media: TVR, Europa FM, București FM, RFI România, Radio România Cultural, Radio România Internațional, BUSINESS REVIEW, Femeia, România Pozitivă, orasulm.eu, news.ro, inoras.ro, urban.ro, ziarulmetropolis.ro, getlokal.ro, kudika.ro, eva.ro.

Urmăriți-ne pe:
Detalii pe www.arcub.ro
Descarcă aplicația ARCUB: Android și iOS!