Asociația Culturală Control N continuă inițiativele din sfera educației non-formale cu a cincea serie de ateliere de autocunoștere prin scris, organizate în perioada 26 septembrie și 21 octombrie 2022 și dedicate elevilor de liceu din trei licee bucureștene din cartierele Drumul Taberei, Giulești și Calea Plevnei: Colegiul Național “Grigore Moisil”, Liceul Teoretic Bilingv “Miguel de Cervantes”, Colegiul Tehnic “Carol I”.

Atelierele Mă văd. Mă descriu. Mă aflu continuă procesul prin care scrisul este abordat din trei perspective diferite, plecând de la un numitor comun: autorul. Pe parcursul a trei săptămâni, câte 20 de participanți (14-18 ani), din fiecare dintre cele trei licee, vor deprinde noțiuni teoretice și practice de scriere creativă, scriere dramatică și scenaristică. La finalul atelierelor, toate textele rezultate vor fi publicate într-un volum online pe platforma LiterNet.ro, devenind accesibile de publicul larg. Textele tinerilor autori vor sta, de asemenea, la baza unui spectacol lectură, organizat în luna noiembrie la UNTEATRU și dedicat participanților, profesorilor, părinților și publicului invitat.

“Educația prin cultură e unul dintre obiectivele principale ale Asociației Culturale Control N încă de la înființare, iar faptul că, prin aceste ateliere, putem stimula creativitatea elevilor de toate vârstele și îi putem familiariza cu aceste forme de exprimare prin scris e un pas important către autodescoperirea lor. Mă Văd. Mă Descriu. Mă aflu. le deschide o ușă pe care mulți dintre ei pășesc cu bucurie, încredere și extraordinar de multe lucruri de spus”, declară Oana Răsuceanu, președinte al Asociației Culturale Control N și trainer al atelierelor de scriere creativă din cadrul proiectului. Într-adevăr, pornind de la propriile emoții, gânduri și povești, adolescenții, ghidați de traineri, ajung să descopere tipul de scriitură care le poate găzdui cel mai bine, descoperindu-și în final o voce proprie.

Trainerii Mă Văd. Mă Descriu. Mă aflu. sunt: Oana Răsuceanu (scenarist și regizor de teatru, trainer al atelierelor de scriere creativă), Mihaela Michailov (dramaturg, trainer al atelierelor de scriere dramatică) și Ana Agopian (scenarist și regizor de film, trainer al atelierelor de scenaristică).

Mă Văd. Mă Descriu. Mă aflu. continuă o serie de programe similare create și implementate de Asociația Culturală Control N, în cadrul cărora trainerii au lucrat cu elevi din școli și licee bucureștene ca: Liceul Teoretic “Ștefan Odobleja”, Liceul Teoretic Bulgar “Hristo Botev”, Liceul Teoretic Atlas, Școala Gimnazială Nr. 197, Școala Gimnazială Nr. 169, Școala Gimnazială “Sfinții Constantin și Elena”, Școala Gimnazială nr. 307, Școala Gimnazială nr. 311, Școala Gimnazială nr. 59, Școala Gimnazială “Sf. Calinic de la Cernica“ și Liceul Tehnologic “Antim Ivireanu”.

Mă văd. Mă Descriu. Mă aflu. este un proiect organizat de Asociația Culturală Control N, co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional*(AFCN) și de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București afectiv 2022”.**

* Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

**Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB.

Asociația Culturală Control N a fost fondată în 2009 de Oana Răsuceanu (scenarist), Ana Agopian (scenarist) și Iulia Rugină (regizor de film) cu scopul de a înlesni accesul la educație cinematografică în România, de a crea punți între artiștii locali și internaționali, de a sprijini debutul artistic și manifestările creative în zona artelor performative.

De-a lungul celor 12 ani de activitate, Asociația Culturală Control N a derulat proiecte în zona filmului, teatrului, dansului, fotografiei și scrierii creative, dezvoltând parteneriate internaționale cu Italia, Franța, Belgia și Polonia.

În ultimii 5 ani activitatea Control N s-a extins în zona artelor performative, asociația având în portofoliu 3 producții de teatru-dans originale (Telefonul din colțul străziiDorian – inclus în selecția oficială a Festivalului Național de Teatru 2017, Dance Yourself), o producție de teatru multimedia – Neverland, o expoziție multimedia dedicată discotecilor comuniste (Disco BTT) – proiect recompensat cu Premiul AFCN 2018 pentru activarea patrimoniului cultural imaterial din România și o expoziție de fotografie – Acsinte.100, transformată ulterior într-un nou program educațional în mediul online.

Asociația Culturală Control N a inițiat și a implementat numeroase ateliere și training-uri dedicate tinerilor (copii și adolescenți deopotrivă), educația prin film sau teatru fiind unul dintre domeniile de interes ale celor trei membri fondatori.

Experiența de peste 15 de ani în management cultural a celor trei membri fondatori s-a împletit cu o carieră în cinematografie, echipa de scenariști – regizor având în portofoliu 3 filme de lung metraj (Love Building, Alt Love Building, Breaking News) și 12 scurt metraje, proiectate, în total, în peste 70 de evenimente culturale din 30 de țări.