În perioada 14 şi 15 octombrie, ARCUB – Centrul Cultural al Capitalei invită copiii preşcolari şi şcolari la o serie de cursuri şi ateliere gratuite „Artă şi patrimoniu” susţinute la Muzeul Mănăstirii Antim de Dr. Nicoleta Zagura, respectiv Kata Rudakova.  

O prelungire a conceptului educațional „școala altfel”, „Artă și Patrimoniu” este un program de testare a necesității dezvoltării unor cursuri de istoria artei pe înţelesul tuturor. Cursurile şi atelierele se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 14 ani.  

De ce un obiect ajunge în colecția unui muzeu, cum deosebim un tablou de un poster, ce înseamnă patrimoniu cultural, unde descoperim bunurile de patrimoniu? – sunt doar câteva dintre temele abordate de acest curs de educație artistică pentru patrimoniu într-o locaţie deosebită.

După o vizită la Mănăstirea Antim, copiii înscrişi la programul „Artă şi patrimoniu” participă, timp de două zile la cursuri de istoria artei susţinute de Dr. Nicoleta Zagura şi la ateliere de creativitate coordonate de Kata Rudakova la Muzeul Mănăstirii Antim şi în curtea bisericii.

Principalul obiectiv al cursului «Artă şi patrimoniu» este de a educa simţul estetic al copiilor, de a îi ajuta să înţeleagă moştenirea culturală  şi de a-i motiva să viziteze frecvent muzee şi galerii.” Dr. Nicoleta Zagura, profesor Artă şi patrimoniu”

PROGRAM Artă şi patrimoniu”

Vineri, 14 octombrie 2022                                               

Moșteniri Brâncovenești – Vizită la Mănăstirea Antim.

Ora 11.00: Olga Greceanu – Mozaicul în Arta Românească bisericească curs de istoria artei pentru copii – curs de istoria artei pentru copii.

Ora 12.00: Atelier de pictură și creativitate artistică pentru copii.

SÂMBĂTĂ, 15 OCTOMBRIE 2022

Ora 11.00: Miniatura medievală românească – curs de istoria artei pentru copii.

Ora 12.00: Atelier de gravură pentru copii.

Cursurile beneficiază de intrare liberă.