La invitația Trafó House of Contemporary Arts, ARCUB prezintă în luna aprilie, la Budapesta, una dintre cele mai apreciate producții ale stagiunii curente, spectacolul Artists Talk scris și regizat de Gianina Cărbunariu, realizat în coproducție cu Asociația Piese Refractare și cu sprijinul Institutului Goethe, Ambasadei Franței la București și al Institutului Francez. Reprezentația Artists Talk va fi susținută în data de 4 aprilie, ora 20.00, la sala de spectacole a TRAFÓ House of Contemporary Arts, un spațiu cultural, unde sunt prezentate permanent creații ale unor tineri creatori din domeniul artelor performative.

Un spectacol inedit de teatru cu implicare socială, care vorbește despre responsabilitatea artistului, Artists Talk a fost nominalizat la premiile UNITER pentru Cel mai bun spectacol de teatru contemporan, în 2016, iar anul trecut a reprezentat România la Festivalul de Teatru de la Liège, și a intrat în selecția oficială a Festivalului Național de Teatru.

Creatoarea spectacolului, Gianina Cărbunariu este una dintre cele mai puternice voci ale dramaturgiei române contemporane, întemeietoare a Platformei DramAcum, autoare recunoscută, dar și regizoare a unor spectacole cu mare impact la public și la critica de specialitate, puternic ancorate în actualitate. Montările sale, printre care mady-baby.edu, For sale/De vânzare, Tipografic, Majuscul, Solitaritate și Artists Talk, au fost premiate și aplaudate în România, Germania, Franța, Irlanda, Polonia, Marea Britanie și Italia. Gianina Cărbunariu a colaborat ca dramaturg și regizor cu instituții prestigioase precum: Royal Court din Londra, Schaubühne din Berlin, Kammerspiele din München, Volkstheater din Viena. Proiectele ei au fost prezentate în importante festivaluri internaționale: Festivalul de Teatru de la Avignon, Festivalul TransAmériques din Montréal, LIFT Festival, Festivalul de Teatru Dialog-Wroclaw, bienala New Plays from Europe de la Wiesbaden, New Drama Festival din Moscova, New Drama în Budapesta, Mladi Levi din Ljubljana.

Din echipa Artists Talk fac parte atât artişti din România, cât şi creatori care activează în străinătate. În distribuție îi regăsim pe: Ruxandra Maniu actriţă a Teatrului Odeon, Ilinca Manolache actriță a Teatrului Mic și câştigătoare a unui premiu UNITER în 2016, Gabriel Răuţă, actor al Teatrului Nottara, Alexandru Potocean, actor al Teatrului Național, dar și actorul Bogdan Zamfir care a studiat și joacă în Belgia și în Franța. Scenograful Mihai Păcurar, cunoscut pentru folosirea tehnicilor multimedia, este autorul conceptului video, interpretul și compozitorul Bobo Burlăcianu semnează muzica spectacolului, iar artista germană Dorothee Curio este creatoarea scenografiei.

Reprezentația Artists Talk din 4 aprilie, de la Trafó House of Contemporary Arts, face parte din lista producțiilor europene invitate să joace la Budapesta în perioada martie – aprilie, alături de spectacolul Just Filming (prezentat deTeatrul Național din Finlanda). Fondat în anii ’90 într-un fost spațiu industrial, Trafó este un punct de întâlnire al artei contemporane internaționale, de la producții de teatru, dans, la numere de circ contemporan, muzică și arte vizuale.

Înainte de acest turneu, iubitorii de teatru din capitală sunt invitați să vizioneze spectacolul Artists Talk programat joi, 29 martie și vineri, 30 martie, de la ora 20:00, la Sala Mare, ARCUB.

Spectacolul se joacă în limba engleză, în limba română și în limba franceză. Pentru toate scenele există supratitrare în limba română și în limba engleză. Biletele pentru ambele reprezentații Artists Talk pot fi achiziționate de pe www.arcub.ro sau de la casa de bilete ARCUB (str. Lipscani nr.84-90).