Responsabil pentru fenomenul SoNoRo şi fostul director artistic al seriei de concerte de muzică de cameră de la ARCUB, DA CAPO, Răzvan Popovici revine la ARCUB pentru o discuţie relaxată despre cum poate fi transformat un festival de muzică de cameră într-o platformă culturală cu rezonanţă internaţională, despre cum pot fi revitalizate valorile arhitecturale din România prin evenimente culturale, despre componenta educaţională a evenimentelor culturale şi despre ediţia din acest an a Festivalului SoNoRo.

Violist şi director executiv al Festivalului SoNoRo, Răzvan Popovici este unul dintre cei mai activi muzicieni şi manageri culturali români, cu o carieră internaţională impresionantă ce include coordonarea Festivalului Europalia de la Bruxelles, iniţierea Festivalului Chiemgauer Musikfruhling din Traunstein, Germania, dar şi o serie bogată de colaborări în calitate de solist şi instrumentist cu orchestre prestigioase, precum Filarmonica din Berlin sau cu muzicieni de marcă, precum Mihaela Ursuleasa și Konstantin Lifschitz. Răzvan Popovici ţine regulat cursuri de măiestrie în Europa, Japonia şi America de Sud şi este profesor invitat la Conservatorul Regal din Antwerp.

Seria de „Dialoguri cu oameni care deschid oraşul” a fost inițiată de ARCUB în contextul aniversării a 25 de ani de la înființarea sa în 1996. Printre invitaţii discuţiilor se numără personalităţi care au făcut pionierat în scena creativă locală, profesionişti care au construit proiecte definitorii pentru cultura de astăzi a oraşului, dar şi operatori culturali care au construit punţi de colaborare cu alte ţări. Invitații dezbat pe marginea unor teme precum rolul institutelor culturale în ecosistemul cultural local, a problematicii spaţiilor de consum cultural şi prezintă detalii din spatele unor proiecte de antreprenoriat cultural de succes, ale unor proiecte care au schimbat faţa oraşului.