Printre cei mai importanți manageri culturali din România, Aura Corbeanu ne poartă, în acest episod la „Dialoguri cu oameni care deschid oraşul”, în culisele Uniunii Teatrale din România cu provocări actuale după pierderea președintelui UNITER Ion Caramitru și cu provocări din trecut ce au transformat această organizație într-un exemplu de bune practici în domeniul instituțiilor de cultură.

Expert în proiecte și programe culturale naționale și europene, Aura Corbeanu este vicepreședinte UNITER, membru în Consiliul de Conducere al Institutului Cultural Român și profesor universitar doctor la Universitatea de Arte din Târgu Mureş. Fost director al UNITER și fost membru în consiliul AFCN, Aura Corbeanu are o activitate permanentă ca expert evaluator al managementului cultural instituţional la nivel naţional şi internaţional, coordonator al grupurilor de lucru europene destinate mobilităţii artistice și ca iniţiator al unor importante proiecte culturale naţionale şi europene. A publicat numeroase studii, recenzii, articole în reviste de profil și susţine conferinţe şi ateliere profesionale în cadrul programelor inter-universitare şi în cadrul festivalurilor internaţionale de teatru.

Seria de „Dialoguri cu oameni care deschid oraşul” a fost inițiată de ARCUB în contextul aniversării a 25 de ani de la înființarea sa în 1996. Printre invitaţii discuţiilor se numără personalităţi care au făcut pionierat în scena creativă locală, profesionişti care au construit proiecte definitorii pentru cultura de astăzi a oraşului, dar şi operatori culturali care au construit punţi de colaborare cu alte ţări. Invitații dezbat pe marginea unor teme precum rolul institutelor culturale în ecosistemul cultural local, a problematicii spaţiilor de consum cultural şi prezintă detalii din spatele unor proiecte de antreprenoriat cultural de succes, ale unor proiecte care au schimbat faţa oraşului.