Printre cei mai activi generatori de proiecte creative pentru Bucureşti, Andrei Borţun este invitatul Mihaelei Păun într-un nou episod al proiectului „Oameni care deschid oraşul”, un episod despre cum se poate creşte calitatea vieţii din Bucureşti prin antreprenoriat cultural.

Andrei Borţun este CEO al The Institute, una dintre cele mai eficiente platforme de promovare a industriilor creative din România. Implicat în dezvoltarea oraşului prin demararea unor proiecte-platformă, precum Romanian Design Week, Diploma, Gala Societăţii Civile, Comunitatea Combinatul Fondului Plastic din Bucureşti, Andrei Borţun a făcut parte din Curatorium, un board de artişti şi profesionişti care au dezvoltat strategiile privind candidatura Bucureștiului la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021. Astăzi, Andrei coagulează antreprenorii creativi din Bucureşti în jurul Cartierului Creativ, o reţea în continuă dezvoltare, ce aduce împreună afaceri creative, artiști, organizații și instituții culturale din oraş.

Seria de interviuri „Oameni care deschid oraşul” a fost inițiată de ARCUB în contextul aniversării a 25 de ani de la înființarea sa în 1996. Printre invitaţii discuţiilor se numără personalităţi care au făcut pionierat în scena creativă locală, profesionişti care au construit proiecte definitorii pentru cultura de astăzi a oraşului, dar şi operatori culturali care au construit punţi de colaborare cu alte ţări. Invitații dezbat pe marginea unor teme precum rolul institutelor culturale în ecosistemul cultural local, a problematicii spaţiilor de consum cultural şi prezintă detalii din spatele unor proiecte de antreprenoriat cultural de succes, ale unor proiecte care au schimbat faţa oraşului.