#ARCUB 25 | Dialoguri cu oameni care deschid orașul – Adrian Majuru
Primul din seria de interviuri este dialogul cu Adrian Majuru, manager al Muzeului Municipiului Bucureşti începând cu anul 2014 și autor a numeroase lucrări despre viața culturală a Bucureștiului, printre care „Bucureștii mahalalelor sau periferia ca mod de existență” (2003), „Bucureștiul subteran. Cerșetorie, delincventă, vagabondaj” (2005), „București. Povestea unei geografii umane” (2007), „București. Diurn. Nocturn” (2009) și mai nou „București. Manual de explorare urbană pentru elevi” (2021).
În acest episod, Adrian Majuru discută cu Mihaela Păun despre rolul instituţiilor publice în viaţa culturală a oraşului, despre profesiile necesare pentru a produce o schimbare benefică la nivel local, dar şi despre explorarea urbană din punctul de vedere al unui istoric şi antropolog.
Adrian Majuru este manager al Muzeului Municipiului Bucureşti începând cu anul 2014, funcţie prin care administrează 20 de muzee şi case memoriale, printre care Palatul Suţu, Muzeul Theodor Aman, Casa Filipescu-Cesianu, Observatorul Astronomic şi Palatul Voievodal Curtea Veche. Licenţiat în istorie al Universităţii din Bucureşti şi doctor în antropologie, Adrian Majuru coordonează Revista de Antropologie Urbană din 2021 şi predă antropologie urbană pentru cursurile de master şi doctorat la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”.