BILETE

după un text de Alexandru Doru Spătaru

Oamenii se întâlnesc și se cunosc. Se cunosc și apoi se despart. Se despart pentru că au avut imprudența de a se cunoaște. Se despart, dar nu se uită.”

Tu alegi dacă accepți imprevizibilul sau te refugiezi în iluzie. Viața e generoasă. Cea mai bună prietenă te înșeală cu iubitul tău sau iubitul tău te înșeală cu cea mai bună prietenă.

Ce faci ? Te răzbuni sau înțelegi ?

Un spectacol despre emoții, impulsuri, așteptări. Despre a lăsa aceste sentimente să ne domine sau a le transforma în energie vitală care să ne permită să trăim mai departe.

***

„Totul a început cu citirea unui text al lui Doru Spătaru.  Un bărbat care scrie un text feminist ce analizează emoțiile contradictorii ale unei femei care vin odată cu sfârșitul unei relații. Intrigă perspectiva aceasta, nu? De fapt, nu e doar despre femei, este despre oameni puși față în față cu trădarea, despre cum te dezbracă și te maturizează suferința, despre himere versus realitate. Și mai ales, despre alegeri foarte conștiente și asumate, în perioade de maximă vulnerabilitate.

Dacă textul este despre femei, m-am gândit mult și, până la urmă, am hotărât ca spectacolul să fie coordonat, regizat,  tot de o doamnă, Chris Simion – Mercurian, iar scenografia să aparțină unei alte minunate doamne, Maria Miu. Alături de cele două colege actrițe, cred, de fapt sunt sigur, că spectacolul nostru vă va ridica multe întrebări…

Oare va da și răspunsuri…? Vizionare plăcută!”

                                                                         (Cristian Șofron, directorul Teatrului Stela Popescu)

            ECHIPA DE CREAȚIE:

            Regia și adaptarea scenică: Chris Simion – Mercurian   

            Scenografia: Maria Miu 

            Asistent scenografie: Livia Vișănescu         

            Coregrafia: Ioana Macarie

            Vocal coach: Ana Cebotari

            DISTRIBUȚIA:

            Crina Matei

            Ana Maria Ivan

            Nicolae Dumitru / Alexandru Burcă (pian)

            Acces 16 +

            Durată: 1 oră și 20 de minute, fără pauză

            Premiera: București, 20 februarie 2022, ora 19:00 – Palatul Național al Copiilor, Sala Mică