În cadrul schimbului cultural româno-italian VIA CULTURA 2008, ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti prezintă ALMA DE TANGO – o creaţie coregrafică deosebită a companiei NATURALIS LABOR, care îmbină dansul şi muzica live.


ALMA DE TANGO este în primul rând un spectacol tradiţional, cu muzică pură, tango şi interpreţi renumiţi. Show-ul combină muzica live a sextetului Quéjàs de Bandoneon şi tangourile virtuoase şi pasionale ale lui Tobias Bert şi Loredana De Brasi, Sebastian Romero şi Silvina Aguera, Marcelo Horacio Alvarez şi Sabrina Amato.


Coregraful Luciano Padovani reuşeşte să transmită spectatorului senzaţia carnală a tangoului, introducându-l în atmosfera senzuală a petrecerilor milonga din Baires,  amintind de străzile din Argentina în care acest stil a luat naştere.


Din componenţa sextet-ului Quéjàs de Bandoneon fac parte: Luca Zaccaria şi Marco Fabbri – acordeon Antoni Laganà – vioară , pian – Stefano Giavazzi, contrabas – Samuele Pasini, flaut – Cristina Bertoli. Luminile şi proiecţiile video sunt realizate de Stefano Viero.

 

” Dansul este, în fond, o muncă naturală: „muncă” a corpului, perseverentă şi necesară, zilnică şi istovitoare, specifică şi constructivă; „naturală” ca un gest, ca şi corpul care îl face, ca şi ochiul care îl vede, ca şi timpul scurs pentru a-l săvârşi… Totodată condiţie a artistului şi funcţie socială, cercetare a simplităţii şi a prezentului. Restul este formă..” spune Luciano Padovani

 

Compania Naturalis Labor

 

Compania a luat naştere la Veneţia, în anul 1988, la iniţiativa coregrafului Luciano Padovani. Cu primul spectacol, Taiga, câştigă în 1989 premiul pentru cea mai bună coregrafie italiană la Concursul Internaţional de Coregrafie de la Cagliari. Astfel începe frumoasa aventură Naturalis Labor.

În prezent în oraşul Comacchio, compania susţine activităţi permanente de predare şi cercetare în dansul contemporan. Însă, în principal, se preocupă de realizarea de spectacole şi evenimente unice pentru şi  în colaborare cu Teatrul Olimpic din Veneţia, Bassano Operaestate Festival, AbanoDanza, Segni Barocchi, Festivalul Toamnei ş.a.

Piesele lor se bucură de un mare succes atât în Italia, cât şi în numeroasele turnee organizate în Europa.

Din vastul repertoriu al companiei, amintim: Ciel de Fer, Hotel Lux, Laudabilis, Timone d’Atene, Quando il viaggio fu interrotto, Enrico V, Passione, 2, rue des Pommes, Au Revoir.

 

Spectacolul va avea loc la Sala ArCuB în data 23 noiembrie 2008, orele 19.30

 

Durata reprezentaţiei este de 70 de minute.

 

Biletele, în valoare de 21,2 lei şi 10,6 lei, pot fi procurate de la Casa de bilete  din str. Batişte nr. 14 (rezervări la tel. 021.319.26.90/91)

 

Vă aşteptăm!