În weekendul 31 august – 1 septembrie, „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” #4 activează, în premieră, o nouă zonă a Capitalei, Strada Trapezului din sectorul 3 (între Bulevardul Theodor Pallady și Str. Prevederii), cu un program artistic variat conceput pentru publicul de toate vârstele: ateliere creative și educaționale, de improvizație și actorie, spectacole de dans, concerte live, activități sportive și instalații de artă interactive, iar Calea Victoriei redevine locul preferat al bucureștenilor și turiștilor, care se pot bucura atât de expoziții tematice și concerte, cât și de concursuri cu premii sau jocuri interactive și surprize pregătite special pentru cei mici.

Ca alternative de petrecere a timpului liber, pasionații de artă pot explora cele peste 170 de opere de artă ale celebrului artist suprarealist, Salvador Dalí, în cadrul expoziției Universul lui Salvador Dalí, care mai poate fi vizitată la ARCUBHanul Gabroveni, în Centrul vechi al Capitalei, doar în acest weekend, în intervalul 10:00- 20:00, precum și piesele vestimentare de epocă, din secolele XIX și XX, expuse la Casa Eliad din Bulevardul Mircea Vodă nr. 5, în cadrul expoziției Feminitatea veacului trecut. De la Belle Epoque la Interbelic, deschisă până la 20 septembrie, de marți până duminică,între orele 12:00 și 18:30. De asemenea, Școala de Artă București invită publicul să admire creativitatea cursanților săi în cadrul unor expoziții de artă decorativă și iconografie, pictură, grafică și design vestimentar, ce pot fi vizitate, în intervalul 15:00-20:30, la sediul din sectorul 4 al Capitalei, pe Strada Cuza Vodă nr. 100.

În cadrul programului „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” din acest weekend vor fi instituite restricții rutiere pe Calea Victoriei în intervalul 10:00-22:00 în ziua de sâmbătă, 31 august, respectiv între orele 14:00 și 22:00, duminică, 1 septembrie. Se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe segmentul de drum de la intersecția cu Bulevardul Dacia, Strada Știrbei Vodă, Strada Ion Câmpineanu, Bulevardul Regina Elisabeta. Traficul Societății de Transport București va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

Traficul rutier pe Calea Victoriei se va relua pe timpul nopții până dimineața (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 23:00 până la ora 09:00. Pentru siguranța participanților la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă mașini se închid și pistele de biciclete.

În sectorul 3 al Capitalei, începând de sâmbătă, 31 august, ora 07:00, până luni, 2 septembrie, până la ora 02:00, traficul este restricționat pe Strada Trapezului, pe segmentul de drum cuprins între Bulevardul Theodor Pallady și Strada Prevederii.

Proiectul „Străzi deschise, București – Promenadă urbană”, organizat de Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București – în calitate de operatori zonali, invită publicul să redescopere orașul într-o manieră inedită și interactivă. Proiectul este susținut de Raiffeisen Bank România, în calitate de partener principal, și de PPC, în calitate de partener.

Sâmbătă, 31 august, în intervalul 10:00-20:00, respectiv duminică, 1 septembrie, începând cu ora 14:00, Galeria Galateca și Asociația Culturală Neo Art România invită publicul să admire instalația de artă contemporană Somnul rațiunii naște idei, în zona Hotelului Novotel. Lucrarea este creată de Alexandru Simion-Boeriu și reprezintă un apel la introspecție pe tema manipulării informaționale în contextul prezentului dominat de rețelele sociale, fiind prezentată în cadrul Săptămânii Sustenabilității Creative (CS Week).

PPC și Itsy Bitsy, radioul copiilor, îi invită pe părinți împreună cu cei mici sâmbătă, 31 august, între orele 17:30 și 20:30, în zona Muzeului Național de Istorie a României/Palatul CEC, la un eveniment plin de energie și voie bună. Vino cu toată familia, iar PPC și Itsy Bitsy vin cu #EnergiePentruOrice activitate: jocuri interactive, muzică, transmisii live din Radiomobil, face painting, tatuaje temporare și baloane.

Pe parcursul celor două zile de weekend, Raiffeisen Bank România îi va surprinde pe trecători cu premii inedite în cadrul concursurilor organizate în zona Teatrului Odeon, începând cu ora 18:00.

Cu ocazia celebrării Zilei Limbii Române, sâmbătă, 31 august, Fundația Culturală „Augustin Buzura”, prin revista Cultura, în parteneriatcu Clubul Ilustratorilor, organizează inițiativa Vederi literare în cadrul proiectului 5 minute de literatură. Astfel, participanții sunt invitați la standul dedicat din zona Statuii Iuliu Maniu, în intervalul 18:00-20:00, să transmită mesaje celor dragi pe cărțile poștale puse la dispoziție de organizatori, care vor fi expediate, în numele lor, gratuit, oriunde în țară.

Totodată, publicul este invitat să viziteze monumentul istoric Arcul de Triumf, unde bucureștenii și turiștii pot admira orașul de la înălțime și pot afla mai multe despre istoria României, pe parcursul weekendului, în intervalul 12:00-20:00 (ultima intrare: ora 19:30). Accesul publicului este gratuit.

Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului București, parte din programul „Străzi deschise, București – Promenadă urbană”, își asteaptă vizitatorii cu expozițiile permanente „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute”, respectiv „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani”. Expozițiile pot fi vizitate, în ambele zile de weekend, în intervalul 10:00-17:30.

De la ateliere de creație interactive și educaționale, momente muzicale live, spectacole de dans, activități sportive la show-uri de improvizație și instalații de artă, „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” din acest weekend propune bucureștenilor un program artistic variat și în Sectorul 3 al Capitalei, pe Strada Trapezului (între Bulevardul Theodor Pallady și Strada Prevederii), în intervalul 09:00-21:00.

Sâmbătă, 31 august, și duminică, 1 septembrie, începând cu ora 09:00, copiii și părinții sunt invitați să participe la o serie de activități sportive, în zonele special amenajate cu teren de baschet și masă de ping-pong.

În ambele zile din acest weekend, artiștii Teatrului de Comedie vor încânta participanții cu un spectacol inedit de improvizație, organizat în două reprezentații în intervalele 10:00-10:45, respectiv 11:30-12:15, iar Teatrul Mic, prin atelierul de actorie susținut de actorul Rareș Stoica, îi va introduce pe cei mici, dar și pe părinți în lumea fascinantă a artelor spectacolului, sâmbătă, 31 august, începând cu ora 11.00.

De asemenea, pe parcursul ambelor zile de weekend, începând cu ora 11.00, publicul este așteptat în zona dedicată EcoBike by Orange, unde își poate încărca bateriile și lua un boost de energie prin pedalarea unei biciclete speciale.

În programul artistic special creat pentru Strada Trapezului, în ziua de sâmbătă, 31 august, sunt incluse și ateliere educative și jocuri interactive pentru copii organizate de Biblioteca Metropolitană București, în intervalul 11:00-13:00, precum și spectacolul de magie Magitot sunt EU, pus în scenă de Teatrul Dramaturgilor Români, duminică, 1 septembrie, de la ora 17:00.

Sâmbătă, orele 12:00-14:00, cei mici pot participa la atelierul de creație Să țesem la gherghef, iar duminică, de la ora 10:00, vor fi încântați de realizarea unor coafuri haioase și creative, în cadrul unui studio de hairstyling, activități susținute de AKKA Show.

Pe parcursul celor două zile din weekend, între orele 13:00 și 20:00, artistul Vasile Catrina le va oferi trecătorilor momente de creativitate, concretizate în schițe și caricaturi.

Totodată, pe traseul pietonal de pe Strada Trapezului, publicul se va putea antrena în ritmuri de zumba, sâmbătă, 31 august, orele 16:00-18:00.

În ambele zile de weekend, în intervalul 17:00-20:00, locuitorii Sectorului 3 al Capitalei pot admira instalația de artă PIXELATA, realizată din 1.300 de doze din aluminiu, prin care Asociația nonprofit Alucro atrage atenția asupra necesității reducerii deșeurilor, conservării resurselor și diminuării poluării prin utilizarea de materiale sustenabile. Teatrul Masca participă la programul „Străzi deschise” din acest weekend cu instalația interactivă Zei de zi cu zi, prezentată sâmbătă și duminică, în intervalul 17:00-20:00, ce evidențiază comunitățile create în zona în care instituția își are sediul.

Serile din weekendul 31 august – 1 septembrie, orele 18.00-20.00, se încheie cu spectacole de dans contemporan și concerte live de percuție, susținute de elevii Școlii de Artă București.

10:00 – 17:30: „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute” // „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani” – expoziții permanente (Muzeul Municipiului București)

10:00 – 20:00: „Somnul rațiunii naște idei” – instalație de artă creată de Alexandru Simion Boeriu, prezentată în cadrul Săptămânii Sustenabilității Creative, ediția a III-a (Galeria Galateca & Asociația Culturală Neo Art România)

17:30 – 20:30: PPC și Itsy Bitsy energizează atmosfera în direct pe Calea Victoriei – miniparty pentru copii & intervenții live la radio (PPC și Itsy Bitsy)

18:00: Concursuri cu premii-surpriză (Raiffeisen Bank România)

18:00 – 20:00: 5 minute de literatură – Vederi literare, de Ziua Limbii Române (Fundația Culturală „Augustin Buzura” și Revista Cultura)

12:00 – 20:00: Program de vizitare (ultima intrare: ora 19:30) – accesul publicului este gratuit

10:00 – 10:45 // 11:30 – 12:15: Spectacol de improvizație interactiv  (Teatrul de Comedie)

11:00 – 12:00: Atelier de actorie – Rareș Stoica (Teatrul Mic)

11:00 – 13:00: Atelier de comunicare și lectură – jocuri distractive și recreative (Biblioteca Metropolitană București)

11:00 – 19:00: EcoBike by Orange – Pedalez pentru energie (Orange)

12:00 – 14:00: Atelier de creație pentru copii – Să țesem la gherghef (AKKA Show)

13:00 – 20:00: Caricaturi – Vasile Catrina

16:00 – 18:00: Party zone – zumba, antrenor Mihai Bozianu

17:00 – 20:00: Instalație PIXELATA (Asociația nonprofit Alucro)

17:00 – 20:00: „Zei de zi cu zi” – instalație interactivă (Teatrul Masca) 

18:00 – 19:00: Spectacol de dans modern și contemporan, secția Coregrafie – expert: Elena Zamfirescu (Școala de Artă București)

19:00 – 20:00: Concert de percuție, secția Percuție – expert: Pavel Stoica (Școala de Artă București)

10:00 – 17:30: „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute” // „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani” – expoziții permanente (Muzeul Municipiului București)

14:00 – 20:00: „Somnul rațiunii naște idei” – instalație de artă creată de Alexandru Simion Boeriu, prezentată în cadrul Săptămânii Sustenabilității Creative, ediția a III-a (Galeria Galateca & Asociația Culturală Neo Art România)

18:00: Concursuri cu premii-surpriză (Raiffeisen Bank România)

12:00 – 20:00: Program de vizitare (ultima intrare: ora 19:30) – accesul publicului este gratuit

09:00 – 21:00: Activități sportive – teren de baschet și masă de ping-pong

10:00 – 10:45 // 11:30 – 12:15: Spectacol de improvizație interactiv  (Teatrul de Comedie)

10:00 – 13:00: Studio hairstyling – show de coafuri haioase și creative (AKKA Show)

11:00 – 19:00: EcoBike by Orange – Pedalez pentru energie (Orange)

13:00 – 20:00: Caricaturi – Vasile Catrina

15:00 – 17:00: Jocurile copilăriei – traseu cu obstacole, parașuta, șotron, concursuri

17:00 – 20:00: Instalația PIXELATA (Asociația nonprofit Alucro)

17:00 – 17:45: „MAGITOT sunt eu” – spectacol de magie (Teatrul Dramaturgilor Români) 

17:00 – 20:00: „Zei de zi cu zi” – instalație interactivă (Teatrul Masca)

18:00 – 19:00: Spectacol de dans modern și contemporan, secția Coregrafie – expert: Elena Zamfirescu (Școala de Artă București)

19:00 – 20:00: Concert de percuție, secția Percuție – expert: Pavel Stoica (Școala de Artă București)

Foto credit: Adda Mihăescu / ARCUB