Proiect cultural creat de One Night Gallery şi cofinanţat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului „Bucureşti 565. Conexiuni urbane” 2024.

One Night Gallery Love Kseleqoqynqyshy este o expoziție de artă vizuală și new media art care se va desfășura în MINA – Museum of Immersive New Art din București în data de 19 septembrie 2024. Expoziția rămâne în programul MINA și va putea fi vizitată până în data de 19 decembrie 2024. Expoziția – conturată în jurul conceptului de vernisaj de o seară – aduce în focus un artist vizual care, prin intermediul prin intermediul noilor medii și a tehnologiilor emergente, creează universuri vizuale originale și experiențe multimedia adresate publicului larg.

Folosindu-se de experiențele și notorietatea dobândite cu ocazia a 23 de ediții de succes a expozițiilor „One Night Gallery” prin care artiști care nu beneficiază de o expunere largă sunt aduși în focusul vernisajelor de-o noapte prin proiecte cu o componentă pronunțată de interactivitate, proiectul extinde posibilitățile ce rezidă în acest format prin includerea expoziției în programul MINA pentru o perioadă de 3 luni.

Proiectul își propune să contribuie la promovarea unui artist vizual printr-un format de expoziție care, prin folosirea instrumentelor digitale, a tehnologiilor emergente și a practicilor new media ca mijloace de expresie artistică, lărgește spațiul interacțiunii dintre artă și public. Abordarea transdisciplinară a proiectului este menită să sprijine modalitățile interactive de explorare a artelor vizuale și să propună noi forme de consum cultural în rândul publicului larg din București.Artistul din focusul expoziției – „Kseleqoqynqyshy” reprezintă numele codificat pentru „Casele cu Ochi Închiși” – este artist vizual, ilustrator, muralist, street artist și designer grafic din București. Prin intermediul tehnicii pointiliste, cu lucrări realizate într-un stil ce combină suprarealismul și arta ilustrației, în expoziția de la MINA autorul va crea o lume fantastică populată de personaje imaginare și simboluri, o călătorie vizuală conștientă, realizată într-o manieră ludică, ce le oferă vizitatorilor o experiență colorată combinată cu elemente ale misticului.

În această lume, artistul „vorbește” despre trezirea spirituală, oferind vizual o detașare din viața de zi cu zi și o explorare către lumea necunoscută a subconștientului. Vor fi puse în compoziții elemente reale (case cu arhitectură ce amintesc de orașele vechi, copaci, animale, planete etc.) combinate cu elemente fantastice (animale care prin juxtapunere devin dragoni sau alte creaturi fantastice sau animale-clădiri). ONG Love Kseleqoqynqyshy este un fel de enciclopedie suprarealistă ce reprezintă demersul artistului ca și narator vizual și care este mai departe prezentat publicului „cititor” al poveștilor vizuale. În discursul artistic vom regăsi motive urbane – mai exact elemente din cultura Hip-Hop. Selecția va cuprinde murale și ilustrații realizate pentru expoziție din portofoliul artistului, ce vor fi transformate în lucrări digitale, fiind animate printr-un proces colaborativ cu echipa de animatori și care vor căpăta și componentă audio prin colaborarea cu un producător muzical.Expoziția va cuprinde un spectacol imersiv cu lucrări existente din portofoliul artistului, dar și o serie de lucrări noi, animate, special realizate pentru prezenta ediție a One Night Gallery Love; experiențe de AR prin care vor fi augmentate 4 dintre lucrările artistului; o instalație de design care va rămâne în patrimoniul muzeului, precum și un obiect de design personalizat de artist.Lucrările expoziției vor intra în dialog cu peste 2000 de vizitatori în seara vernisajului, urmând ca în perioada 19 septembrie – 31 octombrie expoziția găzduită de MINA să fie vizitată de încă 40.000 de persoane.

Despre One Night Gallery

One Night Gallery este o platformă culturală și educațională ce acționează cu precădere în spațiul new media art cu scopul de a susține și promova arta contemporană din România prin noile media. Prin formatele expoziționale propuse artiștii sunt provocați să lucreze în echipe multidisciplinare și să folosească noi instrumente de storytelling digital, integrând în proiectele lor Realitatea Virtuală, Realitatea Augmentată, Video Mapping, Inteligența Artificială, ilustrațiile, sound design-ul și instalațiile interactive.

Detalii: https://onenightgallery.com/