Proiect cultural creat de Asociatia Untold Stories şi cofinanţat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului „Bucureşti 565. Conexiuni urbane” 2024.

Proiectul „Momentul meu” va sprijini 30 de copii si tineri vulnerabili din Bucuresti pentru a-si descoperi potentialul si a-si face cunoscute povestile si experientele de viata prin intermediul artei. În cele 4 luni de proiect, ei vor fi implicati in activitati menite sa le stimuleze creativitatea, sa le dezvolte abilitatile artistice si sociale si sa le consolideze increderea in sine, in cadrul unor ateliere de storytelling si a productiei unui art video care va fi lansat printr-un eveniment deschis publicului larg si diseminat online dar si in randul tinerilor din cel putin 5 institutii de invatamant din Bucuresti. Atelierele de storytelling vor crea un spatiu sigur si incluziv si vor facilita o explorare profunda a potentialului artistic al fiecarui beneficiar, care va folosi arta ca terapie si ca instrument de explorare, de exprimare si de procesare a emotiilor dar si de conectare cu ceilalti. abilitatile dezvoltate in cadrul atelierelor vor fi exersate prin realizarea a unui art video care va aborda problematica comunitatilor si a grupurilor defavorizate din Bucuresti. Prin productia acestui material, se vor aborda tematici sensibile inspirate chiar din povestile de viata ale copiilor si tinerilor vulnerabili, implicarea directa a beneficiarilor in toate etapele productiei, de la scrierea scenariului la filmare si editare, va contribui la dezvoltarea abilitatilor lor practice. actorii care vor juca in aceasta productie vor fi de asemenea selectati din randul beneficiarilor. astfel, proiectul cultural propune totodata o perspectiva pronuntata in directia incluziunii sociale si sensibilizarii publicului larg cu privire la dificultatile si lipsurile cu care cresc multi dintre tinerii si tinerele rome din grupuri si zonele si cartierele marginalizate ale Bucurestiului. Caracterul inovator si original al proiectului rezida in abordarea participativa si implicarea beneficiarilor in toate etapele proiectului, oferindu-le astfel o platforma de abilitatre, de exprimare autentica si o sansa de a-si spune povestile si combate stereotipurile si prejudecatile asociate minoritatilor etnice si categoriilor socio-economice defavorizate din Bucuresti.

Despre Asociația Untold Stories

Asociația Untold Stories, înființată în 2017 de către actrița, regizoarea și dramaturga romă Alina Șerban, are ca misiune oferirea unei platforme culturale contemporane, prin care povești nespuse și marginalizate ale etnicilor romi și ale tinerilor instituționalizați sunt aduse la lumină. În ultimii 7 ani, Asociația a organizat proiecte artistice de film și de teatru, precum și acțiuni sociale de incluziune a tinerilor vulnerabili. Prin acțiunile și proiectele desfășurate, asociația își propune utilizarea instrumentelor artistice pentru a combate discriminarea și discursul de instigare la ură.

Detalii: www.alinaserban.com