Proiect cultural creat de Antrepriza Culturală şi cofinanţat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului „Bucureşti 565. Conexiuni urbane” 2024

În cadrul proiectului, Weekend Sessions și Muzeul Municipiului București, din 18 mai, au fost 22 de zile pline de evenimente și întâlniri în trei muzee din portofoliului MMB și au reunit peste 50 de artiști, expoziții, tururi ghidate, ateliere, sesiuni de yoga, muzică, sesiuni de lectură, spectacole de teatru și operă.

Weekend Sessions se reia din 7&8 septembrie și este co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului „București 565. Conexiuni urbane” 2024.

Programul pentru sâmbătă, 27 iulie, include tururi ghidate cu Ana Maria Maciucă de la MMB, la orele 15:00 și 16:30. Seara, vizitatorii se vor bucura de o sesiune de muzică clasică cu soprana Andreea Pîrvulescu, între orele 17:30 și 18:30, urmată de concertul Interbelic Mood cu Claudia Ciobanu, Victor Ion Valentin și chitaristul Bogdan Tănase, între orele 18:30 și 20:00. Duminică, 28 iulie, programul continuă cu tururile ghidate, urmate de concertul de vioară și violoncel susținut de Alina Horez și Alexandra Pascaru, între orele 17:00 și 18:00, și spectacolul „La belle musique française” cu Monica Opra și Alexandru Nuca, între orele 18:00 și 19:30. În ambele zile, de la ora 15:00, se vor desfășura ateliere de educație digitală și robotică organizate de MindHub București Unirii, precum și ateliere pentru toate vârstele susținute de Comunitatea AntrepreMame.

Vizitatorii vor descoperi la Palatul Suțu expozițiile deschise în această perioadă, inclusiv expozițiile tematice: „Dinamica palatelor voievodale de la București și Târgoviște în perioada medievală”, „Gheorghe Marinescu – o viață dedicată muncii, științei, progresului”, „Vechi cărți românești cu steme domnești și stihuri poeticești”, „Mărturii din Gulag: memoria victimelor regimului totalitar-comunist” și „Între România și Franța. Un parcurs plastic remarcabil”, precum și expoziția permanentă „Timpul orașului”.

În cadrul edițiilor din acest an, Weekend Sessions invită bucureștenii să petreacă timp împreună la muzeu:

  • Palatul Suțu, Universitate
  • Casa Filipescu-Cesianu, Calea Victoriei, Muzeul Vârstelor
  • Muzeul Nicolae Minovici, Fântâna Miorița

Pentru abonații la newsletterul Weekend Sessions, sunt trimise recomandări săptămânale din toate muzeele mari, alături de activități de weekend din muzeele partenere: https://www.weekendsessions.ro/newsletter.html.

În 2024, pentru prima oară, spațiile de socializare au intrare liberă, iar vizitatorii vor putea alege ce expoziții vizitează, la ce ateliere participă sau dacă se înscriu la tururile ghidate.

Weekend Sessions mulțumește partenerilor săi pentru susținerea oferită în realizarea acestui program cultural independent: UniCredit Bank, Aqua Carpatica & Domeniile Sâmburești, Rompetrol, Flash Lighting Services SA, artiștilor și invitaților speciali pentru implicarea lor în acest proiect.

Programul poate fi urmărit pe:

Despre WEEKEND SESSIONS UN PROIECT ANTREPRIZA CULTURALĂ

Weekend Sessions este o inițiativă culturală independentă dedicată celebrării spațiilor culturale de referință și încurajării socializării alături de antreprenori și artiști independenți. Înființat în 2021 la Grădina Botanică a Universității din București, programul și-a extins orizonturile în 2023, incluzând muzee importante precum Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Municipiului București: Casa Filipescu-Cesianu, Muzeul de Artă Recentă, Muzeul Național al Țăranului Român și Muzeul Municipiului București: Grădina & Vila Muzeului Nicolae Minovici. În anul 2024, Antrepriza Culturală lansează un program de mentorat în marketing cultural, având ca scop încurajarea petrecerii timpului liber în spații culturale și sprijinirea eforturilor muzeelor partenere și a programelor acestora. Weekend Sessions se dedică oferirii unei experiențe culturale autentice, conectând publicul la bogăția și diversitatea oferite de instituțiile culturale din București.

Detalii: www.weekendsessions.ro