Conform acordului cultural dintre China și România, în perioada 1960-1962, renumitul artist român Eugen Popa și soția sa, Gina Hagiu, au fost invitați de Ministerul Culturii al Republicii Populare Chineze și au fost trimiși de Ministerul Culturii din România la Academia de Arte Frumoase din Zhejiang (actuala Academia de Arte din China) pentru a conduce cursurile de pictură în ulei (prescurtat „clasa de instruire”). Activitatea artistică și de predare a lui Eugen Popa în China, desfășurată pe o perioadă de doi ani, a adus contribuții importante la schimburile culturale dintre China și România și la dezvoltarea artei picturii în China, promovând formarea diversității artei plastice în noua China.

Pentru a celebra 75 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între China și România, această expoziție prezintă un total de 75 de lucrări, documente și videoclipuri, având ca temă principală lucrările de pictură ale soților Popa și ale cursanților clasei de instruire, extinzându-se până la creațiile reprezentative ale picturii contemporane chineze. Organizarea acestei expoziții este atât o retrospectivă a istoriei importante a schimburilor culturale dintre China și România și a prieteniei prețioase dintre cele două țări, cât și o prezentare a dezvoltării picturii contemporane chineze din a doua jumătate a secolului XX. De asemenea, aceasta este o dovadă puternică a rezultatelor schimburilor și colaborărilor culturale dintre China și România.

Vizitatorii sunt bineveniți de luni până vineri, între orele 10:00 și 17:30, pentru a admira aceste opere de artă deosebite. Intrarea este liberă! Expoziția are loc la sediul Centrului Cultural Chinez din București (strada Batiștei, nr. 34) în sala de expoziții (etaj 1).

Expoziția s-a deschis publicului în data de 27 mai și va fi disponibilă timp de o lună întreagă, până pe 26 iunie.

Pentru vizitele de grup, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la cccb.media@gmail.com