Bucureştiul sărbătoreşte Ziua Europei prin Festivalul Muzicilor de Fanfară

 

De Ziua Europei, sărbătorită pe 9 Mai, state precum Spania, Olanda, Franţa, Italia, Malta, Bulgaria, Polonia, Elveţia, Marea Britanie şi Turcia au acceptat invitaţia Primarului General al Capitalei de a se alătura fanfarei militare române, reprezentate de: Muzica Reprezentativă a Armatei Muzica Militară Reprezentativă a Jandarmeriei Române, Muzica Militară a Forţelor Navale și Muzica Reprezentativa a ISUMB, într-un eveniment de excepţie.

 

Festivalul Muzicilor de Fanfară – care va avea loc în zilele de 9 şi 10 mai, în urmatoarele locaţii: Piaţa Unirii, Piaţa Universităţii, Centrul Istoric, Cercul Militar, Parcul Cişmigiu şi Piaţa Constituţiei – va consta într-o serie de concerte susţinute de formaţii de muzică de fanfară precum:

 

Historical Military Band (Turcia)

 Band Flutes and Drums (Elveţia)

 Scottish Pipe Band (Scoţia)

 Banda Real de Gaitas Principe de Asturias de Oviedo (Spania)

 Pipes and Drums Band (Malta)

 Military Band (Bulgaria)

 Female Orchestra Belle Epoque (Polonia)

 Bersaglieri Military Band (Italia)

 Marching Band (Polonia)

 Navy Music Band (Polonia)

 Triuggio March Band (Italia)

 Music Band (Croaţia)

 Firemen Band (Polonia)

 Bagade Breton (Franţa)

 Military Royal Band (Marea Britanie)

 Bycicle Band (Olanda)

 

În ziua de 9 mai, între orele 17.00 – 20.00, în punctele cheie ale oraşului vor fi susţinute  concerte inedite. Bucureştenii vor avea ocazia să asiste la reprezentaţii unice ale trupelor româneşti şi străine prezente la eveniment.

 

Sâmbătă, 10 mai, de la ora 12:00, toate fanfarele invitate la Bucureşti vor porni într-un marş al sărbătorii, care se va desfăşura pe traseul Piaţa Unirii – Piaţa Constituţiei şi care se va încheia cu spectacolul celor 20 formaţii invitate. Spectacolul din Piaţa Constituţiei va începe de la ora 12.30.

 

Din 2007, de când România este oficial un stat al Comunităţii Europene, Bucureştiul s-a transformat vizibil într-o capitală europeană, care serbează an de an momentul marcat al integrării, din dorinţa de a celebra alinierea la standardele marilor capitale ale continentului.

 

Prin multitudinea de artişti internaţionali invitaţi să participe la manifestarea din Capitală, ARCUB accentuează ideea de respect, toleranţă şi unitate în diversitate, trei mari valori ce reprezintă apanajul culturii Europei şi pe care cetăţenii europeni ai Bucureştiului le-au asimilat deja în cei opt ani de la aderare.

 

Accesul la evenimentele din cadrul Festivalului Muzicilor de Fanfară este gratuit. 

 

Vezi PROGRAMUL 

Vezi Evenimentul pe Facebook

Articole recente