PLASTIC 01-11-2018 19:00

Vanzarea pentru acest eveniment s-a terminat pe data de 1 noiembrie 21:00.

Spectacolul de teatru Plastic” în regia lui Theodor-Christian Popescu revine la Sala Mare ARCUB din str.Lipscani, nr.84-90, joi, 1 noiembrie, de la ora 19:00.

Spectacolul le propune celor prezenți dialoguri vii, într-un decor minimalist și elegant semnat de scenografa Velica Panduru și o distribuție ce adăpostește actori profesioniști, precum: Bogdan Dumitrache, Cristina Toma, Istvan Teglas, Ciprian Nicula și Nicoleta Lefter. Regizorul Theodor-Christian Popescu decupează atent teme contemporane, dozând eficient impactul fiecărei noi scene asupra publicului.

Muzica semnată de Lucian Ban, pianistul new yorkez de origine română, punctează fin trecerile personajelor de la o stare la alta, urmărind gradual transformarea unei lumi realiste într-o instalație artistică atipică.

Așa cum declară regizorul, Plastic” este o satiră ce trage din toate pozițiile în toate direcțiile. Viața unor oameni bine intenționați din clasa mijlocie, acest acvariu frumos/ kitchos, pare un tăvălug ce nivelează, fără să vrea, orice relație ce ar trebui, în teorie, să funcționeze. Căci ei au renunțat la orice raport de forță în familie, în profesie, în artă. Iar această condiție duce la întrebări complexe de felul: „E omul capabil să-și creeze un mediu funcțional, nedestructiv? De ce nu merge nimic din ceea ce încercăm decât parțial, chinuit, ridicol?”.

Mai toate temele societății contemporane se regăsesc în această nouă piesă a dramaturgului german, în avangarda unei generații cu atitudine […] radicală față de zisele progrese ale civilizației moderne și postmoderne. Predominantă e tema uzurii relațiilor maritale în condițiile în care profesia și parvenirea în carieră sunt mai importante.” („Viață de plastic” de Doina Papp, în Revista Teatrală Radio)
Biletele pot fi achiziţionate online de pe http://arcub.ro/bilete-online/ și http://bilet.ro/  sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB, Strada Lipscani, nr. 84-90.
Prețuri: 35 lei (Categoria I) și 25 lei (Categoria II).
PLASTIC de Marius von Mayenburg
Traducerea: Elise Wilk
Cu: Nicoleta Lefter, Bogdan Dumitrache, Cristina Toma, Istvan Teglas, Ciprian Nicula
Regia: Theodor-Cristian Popescu
Scenografia: Velica Panduru
Muzica: Lucian Ban
Light-design-ul: Alexandros Raptis
Video și graphic design: Ioana Bodale
Durata spectacolului: 2h 15min
Spectacol recomandat persoanelor peste 14 ani.