Amina Claudine Myers: SAM ROU – Songs from My Soul 19-11-2016 19:30

Vanzarea pentru acest eveniment s-a terminat pe data de 19 noiembrie 21:30.

Artist In Residence, noua serie de concerte de jazz de la ARCUB, curatoriată de Lucian Ban, continuă cu Amina Claudine Myers / SAMA ROU – Cântecele sufletului meu, pe 19 noiembrie, de la ora 19.30, la ARCUB.

 

Cunoscuta artistă de jazz, Amina Claudine Myers, a fost atrasă de muzica auzită la radio de la o vârstă foarte fragedă și i-au plăcut în mod deosebit părțile interpretate de pian din genul muzical R&B al anilor 50. O prietenă (pe care o numeau „Black Elisabeth Taylor”) i-a sugerat că ar putea să câștige câțiva dolari găsindu-și un job ca pianistă solo într-unul din bordelurile din oraș. La început a refuzat dar mai târziu a acceptat și și-a început cariera ca muzician profesionist.

După mutarea ei în Chicago în anii 60, a luat contact cu oameni din asociația AACM (Association for the Advancement of Creative Musicians) iar această experiență i-a deschis calea pentru a compune și a pune în scena propria sa muzică, muzică pe care o auzea înăuntrul său și pe care nu îndrăznise să o scoată până atunci la lumină.

Programul său nou, CD-ul „Sama Rou – Cântece din sufletul meu” reprezintă o reflecție a moștenirii dobândite de pe vremea când era copilă și s-a mutat în zumzetul și în freamătul orașului New York. Amina aduce, de asemenea, în prezent, imnuri și melodii spirituale tradiționale ale Sudului, conectate cu rădăcinile din Africa.

 

Biletele în valoare de 50 lei (25 lei reducere pentru elevi, studenți, pensionari) pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete ARCUB str. Lipscani 84-90 sau online pe arcub.ro, bilet.ro.

 

Programul Artist in Residence este modelat dupa programe similare din lume – San Francisco Jazz, Programele organizatiei Serious in UK, Roulette in New York sau Bimhuis in Amsterdam, și își propune să pună in centru Artistul-Curator, într-o serie de concerte cu focus tematic, iar ‘’21st century jazz – de la tradiție la avangardă’’ este conceptul curatorial propus de Lucian Ban pentru această primă stagiune de jazz la ARCUB:

“Jazz-ul la inceputul acestui mileniu este mai divers și mai viu ca niciodata – o muzica cu adevarat globală, jazz-ul a devenit un limbaj universal care adoptă și este influențat de miriade de surse complementare și genuri muzicale: de la muzică clasică sau cea camerală de sorginte europeană, la muzica diverselor popoare sau cea ethno, de la rock și hip hop, la muzica electronică, jazz-ul a  aratat o capacitate extraordinara de a le ingloba pe toate acestea și de a crea noi direcții în sec XXI.’’ Lucian Ban

 

Programul Artist in Residence 2016

 

3 decembrie: Paolo Profeti Quintet

17 decembrie: Mircea Tiberian & Toma Dumitriu Pale Dot

Lucian Ban – Mr. Joy: A Celebration of Paul Bley