UPDATE, 04.10.2021: Reprezentațiile proiectului „Vitrine imposibile” vor avea loc în datele de 9, 10, 23, 24 octombrie 2021, la galeriile: Nemțoi, 1001 Arte și Galateea. Reprezentațiile în fiecare spațiu se vor juca de 4 ori/seara începând cu ora 19:30.
*Menționăm că participarea la eveniment se face în baza unei rezervări, accesând următorul link: https://bit.ly/3A84xWh

UPDATE, 01.10.2021: Ca urmare a noilor măsuri adoptate în urma creșterii ratei de infecție, vă anunțăm că reprezentațiile din datele de 2 & 3 octombrie a Vitrinelor Imposibile vor fi reprogramate. Revenim cât de curând cu noi informații.
Vă mulțumim pentru înțelegere.

Proiect creat de Asociația Vanner Collective şi co-finanţat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului Bucureşti – Oraş deschis 2021

Expunând în prim-plan lumea vulnerabilității, proiectul „Vitrine imposibile” este un proiect interdisciplinar și colaborativ de cercetare și performare artistică, care își propune să activeze spațiul public prin reinventarea și adaptarea produselor culturale la schimbările provocate de pandemie. Proiectul va genera trei „capsule” performative de teatru care se vor desfășura concomitent, în trei spații expoziționale de pe Calea Victoriei, vreme de 4 zile.

Proiectul „Vitrine imposibile” propune montarea, în premieră, a 3 mini instalații de teatru bazate pe trei mari opere („Copilul Divin” de Pascal Bruckner, „Povestiri stranii” de Giovanni Papini și „Idiotul” de F.M. Dostoievski), spațiul public al străzii devenind un spațiu cultural artistic, printr-o colaborare între galerii și solicitant.

Scopul proiectului „Vitrine Imposibile” este încurajarea și dezvoltarea artei performative teatrale desfășurată în spații alternative, prin susținerea cercetării de tip experimental, a producției unei serii de mini-spectacole și a documentării procesului creativ, și prin analiza și reflecția asupra unor probleme actuale ale societății românești și globale.

Obiectivul general al proiectului este atragerea și implicarea publicului în reflectarea asupra condiției teatrului în prezentul post-pandemic, prin abordări interdisciplinare care își propun să ridice gradul de conștientizare asupra importanței renegocierii formelor teatrale, atât în rândul artiștilor, cât și a societății românești.

Proiectul se adresează în primul rând publicului tânăr (18-35 ani) din București – tineri (14-18 ani, 18-25 ani – studenți departe de familie – oraș universitar), tineri adulți (25-35 ani – generația Millenials) – comunitatea imediată și extinsă din aria Centrului pentru Tineret al Municipiului București, public care nu frecventează spațiile culturale în mod uzual.

Reprezentațiile proiectului „Vitrine Imposibile” sunt programate în zilele de 02, 03, 09 și 10 octombrie, la Galeria 1001 ARTE, Galateea Contemporary Art, Nemțoi Gallery, între orele 20:00 – 22:00. Mai multe detalii despre program sunt disponibile pe site-ul asociației, www.wearevanner.com.

Despre Asociația Vanner Collective

Asociația Vanner Collective are ca scop susținerea artei teatrale, pe plan național și internațional, susținerea schimbului de experiență dintre artiștii profesioniști, a mobilității acestora și a operelor lor.

Crescând idei și proiecte inovatoare, vorbim oamenilor prin intermediul unui teatru provocator, actual. Alegem teme disruptive, izolăm povestea umană și o împingem în punctul cel mai onest cu putință. Ne implicăm în creșterea gradului de conștientizare și ne dorim ca publicul să devină parte din comunitatea celor aflați într-un proces continuu de descoperire și redescoperire.

Proiecte desfășurate de Asociația Vanner Collective:

I. LUNGS de Duncan Macmillan, 2016

–  în repertoriul Teatrului Act București;

– Spectacol selecționat în cadrul Festivalului Național de Teatru, ediția 2016;

II. TOT CE-I MINUNAT ÎN LUME de Duncan Macmillan și Jonny Donahoe, 2017

– în repertoriul Teatrului Unteatru, București;

– Turneu Național 2017 (București, Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu, Brașov, Târgu-Mureș), – scop: Awareness și informare asupra depresiei și importanței igienei mintale;

III. LEMONS. LEMONS. LEMONS. LEMONS. LEMONS de Sam Steiner, 2019

– în repertoriul Teatrului Unteatru, București

– Turneu Național 2019 (București, Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu, Târgu-Mureș, Craiova), Scop – Awareness și informare asupra drepturilor civile și a libertății de expresie;

IV. MONSTER de Duncan Macmillan, 2019

– Premiul Cel Mai Bun Spectacol – Festivalul TEEN-FEST 2019;

– Nominalizare Premiile AFCN 2019 – INCLUZIUNE SOCIALĂ ȘI DIALOG INTERCULTURAL;

– Turneul MONSTER (București-Ilfov, Vest ,Nord-Est) 2019 – Informare și conștientizare asupra fenomenului bullying în rândul copiilor și tinerilor, cu accent pe înțelegerea cauzelor; 

V. MASCULIN – Fake it ‘till you make it, 2020;

– Awareness și informare asupra depresiei și importanței igienei mintale în rândul bărbaților

VI. CASANDRA de Amy Nostbakken și Norah Sadava, 2021

– în repertoriul Teatrului Apollo 111;

– Proiect despre stereotipuri de gen, moșteniri transgeneraționale (relația mama-fiică) și găsirea propriei voci;