Proiect cultural creat de Save or Cancel şi cofinanţat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului „Bucureşti acasă” 2023.

Ce?

Programul Un-hidden Bucharest își propune să faciliteze sentimente de apartenență și identitate culturală prin redescoperirea și apropierea afectivă a locuitorilor de oraș și artă, în spațiul public. Programul este conceput ca o serie de 5 ateliere de artă urbană, 5 tururi ghidate, 1 intervenție artistică coprodusă de 2 artiști din domenii diferite (artă vizuală și muzică), 1 performance live stream și 1 expoziție, care au ca scop promovarea cunoașterii și a explorării prin artă a spațiilor publice din cartierele din București. Seria de proiecte care alcătuiesc programul „Un-hidden Bucharest” conduc, etapizat, la o înțelegere orizontală a capacității artei de a umaniza spațiul public. Produsele culturale ale programului investighează rolul artei în viața cotidiană și capacitatea acesteia de a crea sentimente de apartenență culturală și de a stimula imaginația privitorilor, contribuind la regenerarea urbană.

De ce?

• pentru a contribui la reaproprierea bucureștenilor de spațiului public ca spațiu cultural comun, facilitând regenerarea urbană prin educație culturală informală, artă comunitară, dialog și coparticipare; • pentru că există deja o serie interesantă de inițiative culturale și intervenții artistice independente care sporesc calitatea spațiului public în București, pe care programul le indexează, arhivează și cartografiază ca trasee culturale și le transformă în experiențe în cadrul atelierelor, tururilor ghidate, performance-ului multidisciplinar transmis în direct și expoziției.

Unde?

În spațiul public din cartierele din București, la Romexpo, la filiale ale Bibliotecii Metropolitane București și în spațiul Lente, activând publicuri noi și zone cu potențial din punct de vedere cultural, social și istoric, însă cu un deficit de servicii și produse culturale. Deopotrivă online, prin intermediul live performance-ului transmis în direct și campaniei de promovare a rolului educației și regenerării urbane prin artă.

Despre Save or Cancel

Din 2009, Save or Cancel este un mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană. Programele multidisciplinare auto-inițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de (re)valorizare a existentului prin proiecte și programe culturale și editoriale

Detalii: https://saveorcancel.tv