Proiect creat de Fundația Marconi pentru Comunicare, Relații Publice și Educație şi co-finanţat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului Bucureşti – Oraş deschis 2021

După evenimente de succes, precum Pianul călător, Vioara lui Enescu, Flautul fermecat sau Clasic la puterea a treia – Violoncellissimo, Fundaţia Marconi readuce, în 2021, muzica în parcurile bucureştene cu proiectul „Turnee de poveste în parcurile bucureştene”. De-a lungul anilor, începând din 2011, turneele de poveste s-au impus în peisajul cultural românesc prin spectaculozitate, programe variate, virtuozitatea și clasa internațională a artiştilor, dar mai ales pentru faptul că fiecare ediţie a spus o poveste despre muzica clasică, ceea ce a atras în sălile de concerte un public din ce în ce mai numeros, provenind din toate categoriile.

Prin abordarea inedită, turneele au schimbat mentalităţi, percepţia asupra acestui gen de muzică fiind acum una mult mai relaxată, ea devenind accesibilă atât celor mai buni cunoscători, cât şi copiilor de la sate sau din oraşele mici, de exemplu, care, până la sosirea turneului în localitatea lor, nu văzuseră încă un concert  live.

În foişoarele din Parcurile Kiseleff şi Bazilescu, în 4-5, 11-12 şi 18-19 septembrie de la ora 17, trecătorii se vor putea întâlni cu Flautul fermecat (Kiseleff, 4 septembrie) – Ion Bogdan Ştefănescu şi Flaut Power – “Incredibil, dar adevărat ! Don Giovanni şi Flautul fermecat”, Clasic la puterea a treia – Marin Cazacu & Violoncellissimo (Kiseleff, 5 septembrie), Croitoru Virtuosi (Bazilescu, 11 septembrie), O harpă de poveste cu Adriana Cîlţea – harpă, Petru Pane – clarinet, Mihai Vaida – flaut (Bazilescu, 12 septembrie), Pianul călător – Encore. Horia Mihail – pian (Kiseleff, 18 septembrie), Vioara lui Enescu – Gabriel Croitoru – vioară, Horia Mihail – pian (Kiseleff, 19 septembrie).

Program şi detalii aici

Despre Fundația Marconi pentru Comunicare, Relații Publice și Educație

Fundația Marconi pentru Comunicare, Relații Publice și Educație a fost creată pentru a oferi o alternativă culturală non-formală, prin realizarea de evenimente culturale pentru promovarea artiștilor, a producțiilor culturale relevante pentru domeniul Artele Spectacolului.

Prin obiectivele sale, fundația urmărește să promoveze valorile culturale românești la scară națională și internațională. Echipa fundației a realizat peste 40 de proiecte culturale, pentru promovarea artei contemporane românesti și a artistilor români în România, Spania, Germania, Republica Moldova, Noua Zeelandă.

Proiectele de mobilitate culturală națională în aria tematică Artele spectacolului – Muzică au deschis noi orizonturi de percepție a actului cultural pentru publicul larg, mai ales tânăr și se înscriu în seria de demersuri culturale naționale, prin ridicarea nivelului de accesibilitate a publicului larg la valorile muzicii clasice, la producția culturală reflectată în evenimente muzicale.

Foto: Virgil Oprina