Invitat special: Tiberiu Soare

Moderator: Valentina Sandu Dediu

Moment muzical: Florin Mitrea

Joi, 10 aprilie, ora 20.00

Joi, 10 aprilie, de la ora 20.00, la Ceainăria ARCUB, are loc o nouă întâlnire Trialoguri la ARCUB. Publicul prezent la eveniment are ocazia de a descoperi tainele muzicii și felul în care luminile și umbrele acesteia se proiectează asupra destinelor umane.

Trăind parcă într-o dimensiune idilică, artistul este învăluit de misterul lumii sale și de o aură de ambiguitate prin care își seduce ascultătorii. Dacă pictorul îşi aşterne culorile pe pânze, muzicianul îşi revelează trăirile lăuntrice printr-o înșiruire de sunete alese. O operă completă este cea care face publicul să simtă că participă el însuși la crearea ei. Percepţia lumii artistului şi modul în care profesia este generată de vocaţie sunt subiecte dezbătute de Tiberiu Soare, dirijor principal al formaţiilor muzicale Radio şi dirijor al Operei Naţionale Bucureşti, alături de Valentina Sandu-Dediu, muzicolog, căreia în 2008 i-a fost înmânat Premiul Academiei de Stiinţe pentru întreaga activitate. Discuțiile vor fi completate de recitalurile solo ale lui Florin Mitrea, unul dintre cei mai cunoscuți violoncelişti ai momentului, remarcabil interpret de muzică de cameră, prezent pe scenele naţionale și internaţionale.

Lansat în luna februarie 2014, Trialoguri la ARCUB este un eveniment care a i-a cucerit pe bucureștenii dornici de a sta de vorbă despre unele dintre cele mai interesante subiecte, cu oameni care își desfășoară întreaga activitate în domeniul cultural. Întâlnirile între public şi invitaţi au loc de două ori pe lună, în serile de joi, la Ceainăria ARCUB. Până în prezent, audiența s-a bucurat de prezența unor personalități precum scriitorul Mircea Cărtărescu, poetul Mircea Dinescu și  psihologul Aurora Liiceanu, una dintre cele mai de succes autoare autohtone. În serile de joi din luna mai, cei care îndrăgesc evenimentul Trialoguri la ARCUB se vor putea întâlni cu Gabriela Adameşteanu, Andrei Pleşu şi Gabriel Liiceanu.

Accesul la eveniment se face în baza unui bilet de intrare în valoare de 25 lei, care poate fi achiziţionat de la Casa de Bilete ARCUB, din Str. Batişte nr. 14.

Vezi VIDEO