UPDATE 13.10: Reprezentaţia spectacolului „Căsuţa din ceaţă” din 10 octombrie, de la Teatrul Nottara, este reprogramată pentru data de 25 octombrie, la Teatrul Apropo, de la ora 19.00. Reprezentaţia de la Teatrul Apropo va avea loc cu public şi va fi transmisă şi online, în live streaming.

Proiect creat de Obor Productions şi co-finanţat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului Bucureşti – Oraş deschis 2021

Proiectul „Trei Apropouri pe Bulevard” își propune readucerea în spațiul de joc a trei spectacole ale Teatrului Apropo care sunt prezentate la Teatrul Nottara, pe Bulevard, în perioada septembrie – octombrie 2021.

Seria “Trei Apropouri pe Bulevard” cuprinde spectacolele LO.LI.TA. A LO-VE Story – o excelentă adaptare teatrală după Nabokov, orfEU și EUridice – un performance senzorial care explorează tema imaginii de sine și a relațiilor interumane și Căsuța din ceață – o comedie actuală despre valori, credințe și crize. Seria a fost concepută și propusă pentru a facilita întâlnirea unui public nou cu proiectele noi și foarte diverse ale Teatrului Apropo.

Proiectul are ca scop susținerea creației teatrale (performative, experimentale, interdisciplinare) contemporane și a activității artiștilor independenți, precum și dezvoltarea colaborării la nivel sectorial între organizații independente și teatre de stat. Obiectivul general al proiectului este refacerea legăturii dintre public și artiști în contexte variate, care exprimă dorința de dialog și experiment, precum și diversificarea ofertei culturale.

Primul spectacol LO.LI.TA. A LO-VE Story după Vladimir Nabokov este programat pe 5 septembrie, la Teatrul Nottara. Spectacolul este regizat de Monica Pop şi îi are în distribuţie pe actorii Gelu Nițu, Beatrice Rubică, Marcela Motoc, Ștefan Velniciuc.

Reprezentaţia spectacolului senzorial orfEU și EUridice are loc pe 16 septembrie, la Teatrul Nottara. Regia spectacolului îi aparţine lui Adrian Ciglenean și Radu Popescu, iar din distribuţie fac parte Fulvia Folosea, Sidonia Doica, Luiza Ghindă, Teodora Daiana Păcurar, Mihai Cristian Dulea, Cătălin Nicolau.

Căsuța din ceață de Radu Popescu este programat pe 10 octombrie, la Teatrul Nottara. Spectacolul Căsuța din ceață este regizat de Irina Crăiță Mândră, iar din distribuţie fac parte actorii Dan Coza, Victoria Dicu, Mirela Gorea, Denis Hanganu, Ana-Maria Pop, Ana-Maria Ivan, Cristian Popa, Marcela Motoc/Florentina Țilea.

Program şi detalii aici.

Despre Obor Productions

Obor Productions SRL reprezintă „divizia” de producție de film și de impresariat artistic a Teatrului Apropo. A fost înființată din dorința tinerilor artiști grupați în jurul spațiului independent din cartierul Pipera de a-și extinde explorarea artistică către domeniul cinematografiei, al producțiilor inter și multi-disciplinare și al colaborărilor artistice în țară.

Misiunea Obor Productions este aceea de a realiza producții artistice inter și multi-disciplinare, experimentale sau prin valorificarea surselor artistice clasic, cu un accent special pe activitatea de debut și proiecte circumscrise ariei culturale cinematografice și a artelor vizuale.

De la înființarea sa în decembrie 2017) de către Radu Popescu (recunoscut manager cultural, regizor de teatru, dramaturg și scenarist) au fost realizate trei scurt metraje de ficțiune – în cadrul spectacolului „Poveste de iarnă” de la UNTEATRU; în perioada 2018-2019 am câștigat primele proiecte în cadrul sesiunilor Centrului Național al Cinematografiei – pentru dezvoltarea proiectelor de film de lung metraj de ficțiune „Testament”, respectiv al documentarului „Membranele inimii”.

Sursa foto: Teatrul Apropo